KOVAČEVIĆ I VUČUROVIĆ: INTENZIVNIJA PODRŠKA KORISNICIMA DNEVNOG CENTRA

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević upriličio je prijem za članove Odbora za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore na čelu sa njegovim predsjednikom Jovanom Vučurovićem.

Sagovornici su razgovarali o zajedničkim aktivnostima koje će u narednom periodu poboljšati rad Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom.

Predsjednik Kovačević je upoznao Vučurovića i njegove saradnike sa kontinuiranom podrškom i donacijama koje je Opština Nikšić pružala Dnevnom centru.

Vučurović je istakao da članovi Odbora obilaze sve dnevne centre u Crnoj Gori kako bi se upoznali sa njihovim aktivnostima i dali im preporuke za unapređenje usluga svojim korisnicima.

Pored predsjednika Kovačevića, sastanku je prisustvovao šef kabineta predsjednika Marko Perućica.

U delegaciji Odbora za ljudska prava i slobode, pored predsjednika Vučurovića, bili su: član Anđela Vojinović, sekretarka Slava Burić i samostalna savjetnica I Sonja Jokić.

Nakon sastanka članovi Odbora za ljudska prava i slobode, zajedno sa predsjednikom Kovačevićem i njegovim saradnicima, obići će Dnevni centar za djecu s smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom i lokaciju u Ozrinićima gdje je planirana izgradnja Centra za autizam.

Posjeta je organizovana radi informisanja predstavnika Odbora o radu i servisima koji se pružaju djeci sa smetnjama u razvoju, kao posebno ranjivoj populaciji uoči Pete sjednice Odbora, zakazane za 21. februar 2024. godine na kojoj će biti održano Kontrolno saslušanje predstavnika nadležnih institucija u cilju informisanja o aktivnostima preduzetim na realizaciji Zaključaka Skupštine Crne Gore koji se odnose na rad dnevnih centara za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju, objavljenih u „Službenom listu Crne Gore“, broj 84/22.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare