Jovanović ne isključuje nove izbore! Najjača smo lista, pripada nam vodeća uloga!

Nosilac liste „Budva naš grad“ Nikola Jovanović ne isključuje mogućnost da bi se mogli organizovati novi izbori u Budvi, ako politički subjekti ne budu pokazali odgovornost.

On je za „Vijesti“ kazao da neće voditi pregovore sa Novom srpskom demokratijom (NSD) i Demokratskom partijom socijalista (DPS), i uvjeren je da će njegova lista na ponovljenim izborima ostvariti još ubjedljiviji rezultat.

„Nakon što je Ustavni sud odlučio o žalbama u izbornom procesu i Opštinska izborna komisija 7. juna proglasila konačne rezultate izbora i utvrdila broj osvojenih mandata, stekli su se uslovi za otvaranje političkog dijaloga o formiranju vlasti. Izborna volja građana Budve je jasna i nedvosmislena i u tom smislu naša izborna lista ‘Budva naš grad-Nikola Jovanović’ osvojila je pojedinačno najveći broj mandata i time stekla puni legitimitet da predvodi proces uspostavljanja vlasti. U izbornoj konkurenciji gdje je učestvovalo devet izbornih lista i ukupno 21 politički subjekat, naš rezultat je time višestruko značajan i predstavljamo novi trend u političkom životu Crne Gore. Razgovore ćemo voditi isključivo na principima i izbornom programu koji su građani podržali“, kazao je Jovanović u rezgovoru za „Vijesti“.

Ističe da su jasno u izbornoj kampanji saopštili ko za njih nisu poželjni koalicioni partneri i da neće odstupiti od javno date riječi, zbog čega kako je rekao neće voditi razgovore sa NSD i DPS.

„Postoji jasna matematička i održiva većina za uspostavljanje vlasti u Budvi i mislim da nas na to obavezuje izborna volja građana. Ukoliko se to ne desi i ukoliko drugi politički subjekti ne pokažu odgovornost i spremnost u tom smislu, onda je moguće ponavljanje izbora. U tom slučaju apsolutno sam siguran da će naša izborna lista ostvariti još ubjedljiviji rezultat i formirati vlast u kojoj tada neće biti mjesta za neke sadašnje potencijalne koalicione partnere. Smatramo da zbog značaja turističke sezone i stabilizacije političkih prilika treba odgovorno pristupiti ovom procesu i što se nas tiče spremni smo da formiramo vlast u najkraćem mogućem roku“, zaključio je on.

OIK Budva je proglasila konačne rezultate po kojima izborna lista „Budva naš grad – Nikola Jovanović“ dobila podršku 2.671 glasača ili 23,91 odsto i osvojila devet mandata.

Za formiranje vlasti potrebna je podrška 17 odbornika od ukupno 33 koliko broji budvanski parlament.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare