Jovan Vučurović (NSD): Platforma nekih političkih subjekata i medija je i dalje srbofobija!

Poslanik Nove srpske demokratije Jovan Jole Vučurović komentarisao je za BORBU napade na predsjednika Skupštine i lidera te stranke Andriju Mandića koji traju već dva dana sa glasila bliskih DPS-u i medijskom tajkunu Draganu Šolaku a povodom Mandićevog boravka u Beogradu na proglašenju pobjede liste Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane.

Vučurović je za BORBU naveo da ovo nije ni prva a vjerovatno ni poslednja hajka koja se vodi protiv Andrije Mandića kao lidera srpskog naroda u Crnoj Gori.

„To ne može nikako naškoditi ni Andriji Mandiću, ni srpskom narodu, ali nam i ova organizovana akcija govori da je mržnja prema srpskom narodu u jednom dijelu političkog i medijskog spektra i dalje prisutna i da se samo čekaju povodi da se ona aktivira. Naravno, tu su i oni koji podliježu tom pritisku i daju ocjene lišeni bilo kakvih informacija“, objašnjava Vučurović za naš portal.

On dodaje i da je Andrija Mandić boravio u Beogradu kao predsjednik Nove srpske demokratije, koja je srpska stranka i koja je odavno u odličnim odnosima sa SNS-om.

„Potpuno je prirodno da održavamo najbliže odnose sa našim narodom, gdje god se nalazio, od Herceg Novog do Subotice, od Banja Luke do Kosovske Mitrovice, od Kragujevca do Trebinja. Ako nekome smeta jedinstvo srpskog naroda i dobri odnosi između njegovih lidera, to je njihov problem, a mi smatramo da je to dobro za čitav region. Takođe, ova nesuvisla i stupidna politička buka iz montenegrinskih krugova govori da i nakon 30. avgusta 2020. godine postoji jedan broj antisrpskih punktova koji nikako da shvate da je prošlo vrijeme Mila Đukanovića i da je propao plan DPS-a da nas na traktorima protjeraju iz Crne Gore“, saopštio je Vučurović za BORBU.

Poslanik NSD-a naglašava da je važno raditi na tome da se ta ekstremistička politika mržnje prema Srbima potpuno porazi.

„Jer nije normalno da u Evropi danas imamo fašizam i ideologiju Sekule Drljevića kakvu baštini DPS. A na DPS još nije primijenjena pravda sa kojom mora da se suoči zbog svega sto su radili Crnoj Gori i njenim građanima. Zato, neka se razni dušebriznici relaksiraju, srpski narod želi sa svima da bude u dobrim odnosima, kao sto želi da se povezuje i da bude jedinstven oko svojih najvažnijih nacionalnih interesa, ne ugrožavajući bilo koga“, zaključio je Vučurović izjavu za BORBU

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare