Grupa “ Narod se pita“ poslala pismo premijeru Milojku Spajiću!


Grupa „Narod se pita“ obratila se primjeru Milojku Spajiću otvorenim pismom.

Pismo prenosimo u cjelosti:

– Iz dana u dan svjedočimo događajima koji vrlo jasno ukazuju da Crna Gora ni nakon izbora 11. juna nije vraćena svom narodu već je i dalje, što direktno što indirektno, u kandžama kriminalne elite, nekih centara moći u inostranstvu i političkih lobija koje su angažovali prvopomenuti u cilju zaštite svojih interesa. Konstantno držanje fokusa javnosti na efemernim temama i događajima, uz gotovo svakodnevno pripremanje terena za rasprodaju državne imovine u kojoj je ključna „roba“ po svemu sudeći EPCG, potvrđuju nam crne slutnje da je narod opet prevaren.

Kako vrijeme prolazi, svjedoci smo da veliki broj političara, svjesno ili nesvjesno, igra za kriminalnu elitu ili strane centre moći a ne za interes onih čiji su im glasovi omogućili da budu na mjestima odlučivanja o najvažnijim stvarima za funkcionisanje države i njenu budućnost. Ti političari podredili su javne interese svojim ne mareći koliki će biti ceh za generacije kojima treba da ostvimo Crnu Goru. Na isti način ponašali su se i njihovi prethodnici koje smo skinuli s vlasti 30. avgust 2020. ali koji su danas sve bliže povratku na vlast, kao dio nove izvršne vlasti.

Mada, svjedoci smo i da kadrovska rešenja nove vlasti sve više govore o tome da otklon od pogubne politike prethodne DPS vlasti i pohare države sprovođene decenijama, nije napravljen. Kako drugačije da prokomentarišemo najavljeni izbor Predraga Drecuna na čelo borda Investiciono razvojnog fonda (IRF)? Zar smo toliko stradali boreći se protiv pohare države da bi dojučerašnji bankar Aca Đukanovića rukovodio IRF-om? Da političar koji je svojevremeno zaradio penziju i status opozicionara „braneći srpstvo“ u Crnoj Gori da bi potom u godinama najvećeg progona Srba došao na čelo Prve banke zastupajući interes Prve familije privatizovane države!? Šta ga je preporučilo na ovu funkciju? Mentorstvo ministru koji ovih dana skreće pažnju javnosti aferama uživajući u zaštiti glasila DPS režima!?

Nadamo se da još uvijek nije kasno i da će oni sa najvećom preuzetom odgovornošću zaustaviti negativne procese na koje upozoravamo javnost mjesecima. To se prije svega odnosi na premijera Milojka Spajića koji je dobio podršku i od velikog broja članova ove grupe. Naravno, ogromnu odgovornost nose i svi članovi njegove Vlade ali i članovi parlamentarne većine u Skupštini od kojih očekujemo da se probude iz zimskog sna i stanu u zaštitu interesa naroda koji decenijama plaća ceh pogrešnih i loših politika i političara.

Narod je na izborima 11. juna velikom većinom glasao protiv politike koju simbolizuje Prva familija „privatizovane države“. Glasao je za povratak države onome kome i pripada – narodu! A ne za odbranu interesa Mila i Aca Đukanovića i njihovih tajkuna i klanova.

U skladu sa imenom grupe, naš jedini cilj je da se izborimo za elementarno načelo demokratije – da dobijemo vladavinu naroda preko političara koji zastupaju interes građana. Spremni smo da za desetak dana upetostručimo ovu grupu i da se pojavimo na još mnogo internet platformi i društvenih mreža u borbi za ovaj časni cilj. Ako treba i da opet izđemo na ulicu da branimo ono što smo mislili da smo odbranili 30. avgusta pa potom 11. juna – navodi se u pismu.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare