Dps jurišnici i patri(J)ote zastavama o evivanjem prikrivali kriminal!

Velike crnogorske patriote, evrofanatici, demokrate, njegovatelji dobrih komšijskih odnosa, građani…

To su otprilike poruke Demokratske partije socijalista koje su slali građanima Crne Gore prethodnih 30 godina. I dan danas DPS grca pokušavajući da se predstavi upravo kao takva stranka iako je realnost, ipak mnogo drugačija.

A tu realnost imamo prilike da čitamo prethodnih dana. Vijesti su prethodnih dana objavljivale prepiske navodnog vođe zloglasnog kavačkog klana Radoja Zvicera sa Nenadom Nenom Kaluđerovićem, inače optuženog za terorizam prilikom događaja na Belvederu, a gdje se vidi da su upravo njih dvojica dogovarali kako će se organizovati post tridesetoavgustovski protesti nazovi „komita“ u Crnoj Gori. U prepiskama smo svi vidjeli dobro poznata lica, Ivanu Pajović, Ivana Vukovića, Oskara Hutera, kao i drugih lica bliskih Demokratskoj partiji socijalista a samim tim se napravila neraskidiva veza između Kavačkog klana i nekadašnjeg režima na čelu sa Milom Đukanovićem.

Upravo su se time potvrdile sve izjave nekadašnje opozicije kada su govorili o sprezi države, odnosno DPS-a i organizovanog kriminala. Međutim, mnogi građani tada nisu vjerovali u tako nešto te su se fokusirali na „sitnije ribe“ koje su se prosto okoristile od države i arčili novac svih građana. Međutim, to ne bi bilo moguće bez samog vrha režima koji je, sudeći po prepiskama, imao spregu sa istim organizovanim kriminalom. Shodno tome, stiče se utisak da je upravo organizovani kriminal, konkretno Kavački klan, bio zaštitnik režima svih ovih godina i da su slobodni građani bili u ratu direktno sa najjačim kartelom u Evropi – što čini pobjedu 30. avgusta još veličanstvenijom!

Oskar Huter, Ivan Vuković trebali da završe istoričare kako bi podigli spomenik Petru Zviceru

U prepisci između Nena Kaluđerovića i Radoja Zvicera govori se o postavljanju ploče Petru Zviceru, čija je kuća spaljena 1918. Iako procrnogorski istoričari tvrde da je kuću spalila srpska armija, ipak postoje i govori da su upravo Cetinjani bili ti koji su kuću spalili jer je Zvicer bio poznati pljačkaš.

“Ne to sam im rekao da smisle. To će da bude ploča sa nekim natpisom i imenima pretpostavljam. Ako nju stave ove god da se otkrije 24. (aprila prim. aut) imaju dvije godine da ograde spomen dom. Da ne bude to 50×50 nešto čisto da se slika ta bagra političarska. I za 100 godina da ga otvore. Danas sam pričao sa Oskarom Huterom i Ivanom Vukovićem da uključe istoričare, da smisle kako da izgleda i kakva poruka da se napiše. Imaš li ti neku ideju?”, pita on Zvicera, koji odgovara da nema, ali da poruka “mora biti jasna”…“, piše Kaluđerović Zviceru.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Poruka je i više nego jasna – pohapsite i njih i falsifikatore istorije! Jasno je da su Petra ubili njegovi Cuce zbog zločina, terora i pljačke ! Laž je plitka i providna, ma koliko se tzv komitima dopadala! Sve njihovo možda najbolje opisuje smrad zapaljenih guma sa Kruševa ždrijela! I ne nazivajte to Belvederom, jer je Belveder drugo ljepše i ponosnije mjesto, a Kruševo ždrijelo je simbol moralnog i svakog drugog pada !