Dotakao dno! Osude na račun Nikole Zirojevića stižu sa svih strana!

Pozivam građanske aktiviste, medije i civilno društvo, da javno osude stavove i retoriku poslanika Socijaldemokrata Nikole Zirojevića„, napisala je gradonačelnica Podgorice Olivera Injac, na društvenoj mreži „X“.

Riječ je o objavi u kojoj Zirojević komentariše politička dešavanja, a koja obiluje uvredama i vulgarnostima na račun poslanika i odbornika Evropa sad, Vasilija Čarapića.

„Uvrede, poniženja i govor mržnje, obiluju u tvitu “političara” Zirojevića  koji se odavno istakao svojim ekstremističkim nastupima i agresivno primitivnom retorikom. Upravo, zbog ovakve  vulgarne retorike uvreda i poniženja, crnogorska politika je definitivno dotakla dno“ – napisala je Injac.

Ovim povodom oglasila se i predsjednica Skupštine Glavnog grada dr Jelena Borovinić Bojović.

„Uvrede i vulgarnosti koje je uputio poslanik SD-a Nikola Zirojević na račun odbornika i poslanika Vasilija Čarapića, apsolutno su neprihvatljive i zaslužuju osudu kompletne javnosti. Kao društvo zajedno moramo poslati snažnu poruku da nepoštovanje i netolerancija nisu poželjni u javnom rečniku, a da je govoru mržnje mjesto u prošlosti, ne u budućnosti“, saopštila je Borovinić Bojović.

„Kao predsjednica Skupštine Glavnog grada pozivam na kulturu dijaloga i međusobno poštovanje ličnog i političkog integriteta svih odbornika i ostalih aktera na političkoj sceni. Podsjećam da je međusobna tolerancija u javno izgovorenoj riječi glavni pokazatelj političke zrelosti i osnovna pretpostavka političke kulture“, kazala je ona.

Poslanik SD-a Nikola Zirojević na prilično neprimjeren način oslovio je svog kolegu iz PES-a Vasilija Čarapića.

Zirojević je na društvenoj mreži Iks razmjenjivao mišljenja sa Čarapićem vezano za aktuelni predlog medijskih zakona.

On je u jednoj prepisci Čarapića nazvao lažovom, klovnom i raznosačem pica.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare