Đurić: Ivanoviću nećemo se svađati, to je DPS radio!

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić izjavio je danas da je krajnje neobično da se o jednoj osjetljivoj temi od šireg značaja za regionalnu stabilnost i bezbjednost, kao što je rezolucija UN o Srebrenici, ne konsultuju najbliži susjedi na koje se ta tema neposredno odnosi.

„Vjerujem da je u pitanju previd, a ne iskazana politička namjera“, saopštio je Đurić, reagujući na izjavu crnogorskog kolege Filipa Ivanovića, koji je rekao da se i Crna Gora rukovodi isključivo svojim, a ne tuđim interesima i da će se prema drugim državama odnositi upravo onako kako se te države odnose prema Crnoj Gori.

Đurić se, kako prenosi Tanjug, zahvalio Ivanoviću na prijatnoj javnoj čestitki povodom stupanja na dužnost i poručio da je umjesto ishitrenih i ličnih derogativnih kvalifikacija, daleko korisnije za građane i saradnju naših zemalja da se javni diskurs fokusira ka unapređenju dobrosusjedskih odnosa.

„Odnosi dvije države i građana vjekovima je stariji od funkcija koje obojica obavljamo, pa tako zaslužuju visok stepen odgovornosti prema prošlim, sadašnjim i budućim generacijama“, rekao je Đurić, pa dodao:

„Nemamo nikakve sumnje da će institucije u Crnoj Gori u razmatranju svog, kako se navodi, slobodno iskazanog stava pratiti tradiciju naših bratskih naroda. Lično ću se uvijek, onda kada je to moguće, uzdržati od davanja bilo kome, bilo kakvog izgovora za kontinuitet politike javne rasprave i svađe na kojima su pojedini politički krugovi decenijama bazirali svoju vlast“, istakao je Đurić.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare