Demokrate u Andrijevici po sistemu, o SNP-u od nevolje kume!

Crnogorska politička scena je nepresušan izvor nelogičnosti i dokaza da moral, čast i poštenje, a pogotovo obećanja, predstavljaju samo prazne riječi koje služe za ubiranje političkih poena u predizbornom periodu. Već dan nakon izbora sve se zaboravlja i kreće po starom, ustaljenom načinu funkcionisanja, a većina rečenog u predizbornim danima se zaboravlja.

Nakon parlamentarnih izbora 30. avgusta 2020. godine prepucavanja među političkim subjektima su postala svakodnevica. Periodi napada i mirenja su postali nova normlanost na crnogorskog političkoj sceni. Prisjetimo se samo svađa, a potom i zajedničkih nastupa Demokrata i GP URA na izborima. Demokrate su tada „ratovale“ saopštenjima na više frontova, odnosno protiv više političkih protivnika. Među njima je bila i Socijalistička narodna partija Crne Gore (SNP CG).

U nastavku možete vidjeti samo neke od naslova saopštenja kojima su Demokrate etiketirale SNP.

26. maja 2022. Demokrate su poručile SNP-u da su izdali narod.

Ni lider SNP-a Vladimir Joković nije bio pošteđen.

Naravno, bilo je još mnogo saopštenja kojima su Demokrate „čašćavale“ SNP, a partisjke kolege Vladimira Jokovića im nijesu ostajale dužne.

Sada, 2024. godine, Demokrate i SNP su izgleda zaboravili na burnu prošlost i rat saopštenjima, pa su objavili da će nastupiti zajedno, sa jednom zajedničkom listom, na lokalnim izborima u Andrijevici, zakazanim za 2. jun.

Ovakvi zaokreti nisu ništa novo kada su u pitanju Demokrate, jer se isti scenario dogodio i između te partije i GP URA. Čudno je ipak da je Socijalistička narodna partija sebi dopustila da pređe preko svega, što su Demokrate u prethodnom periodu plasirale na njihov račun, i odluči da zajedno sa Bečićevim partijskim kolegama nastupi na izborima u Andrijevici.

Sačekajmo drugi, odnosno treći jun i konačne rezultate lokalnih izbora u toj opštini, da vidimo da li će ova politička „veza“ pući ili će pomenuta dva politička subjekta izgraditi harmoničan odnos na lokalu, koji bi kasnije rezultirao i političkom „ljubavlju“ na državnom nivou i zajedničkim nastupom na eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima.

Ipak, fotelje i šačica vlasti, pa makar i u jednoj od najmanje naseljenih opština na sjeveru, izgleda da su važniji od političkog obraza i morala

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ni jedni ni drugi nemaju ni „m“ od morala.