Demokrate se cijepaju?

Da li će Demokrate u punom ili okrnjenom sastavu napustiti Vladu u junu, do kada su oročili podršku kabinetu Milojka Spajića, pokazaće naredni mjeseci. Ono što je gotovo sigurno to je da u toj partiji više ne stanuje duh zajedništva, već su se iskristalisale frakcije i struje koje baš i ne žele više slijepo da slušaju jednog čovjeka, koji ih iz izbore u izbore vodi u sve manji broj poslaničkih mandata i to u raznim koalicijama.

Zato se u medijima i političkim kuloarima već uveliko priča da bi ta stranka mogla da izađe desetkovana u junu, ako budu svojeglavo srljali u rušenje Vlade i to sa DPS-om.
Kako se može čuti, niti je u vrhu stranke potpuno saglasje oko daljih poteza niti je poslanički klub harmoničan, kako se to želi predstaviti. A i nekim visokim funkcionerima u opštinama je dosta diktata iz kabineta u Podgorici kako da se ponašaju u svojim gradovima.
Za sada se o svemu samo šuška a samo jedan čovjek, a to nije lider Aleksa Bečić, iz dana u dan, oštrom retorikom suprostavlja partiju sa koalicionim partnerima, duvajući tako, svjesno ili ne u jedna opoziciji i DPS-u.
Dva mjeseca do juna je velik period da se prašina slegne, ali i da se atmosfera dodatno podgrije.
Jedno je jasno, šta god da odluče Demokrate, Vlada izgleda neće pasti, ali ni Demokrate ucijelo neće dočekati ljetnju turističku sezonu!

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Mislim da milojko spaic ne radi posteno sa partnerima u vladu onje izgubijo kompas i svi vise izdaje partnere ali ce platit na sledece izbore samo moze lidi daga glasa