Дарио Вранеш наставља правим путем!

ПЉЕВЉА И УЖИЦЕ БИЋЕ БРАТСКИ ГРАДОВИ

Град Ужице и oпштина Пљевља ускоро ће озваничити сарадњу. Сарадњу два града иницирао је предсједник Општине Пљевља др Дарио Вранеш крајем јануара ове године.

Градско вијеће Ужица на Сједници одржаној у уторак 20. фебруара, разматрајући могућност сарадње и унапријеђења обостраних веза утврдило је предлог Одлуке о успостављању сарадње између Ужица и Пљеваља. Вијеће је предложило Скупштини града да предлог размотри и усвоји.

У члану један ове Одлуке наводи се да се успоставља сарадња између града Ужица и oпштине Пљевља посебно у областима: економије, науке, културно-умјетничког и историјског насљеђа, образовања, спорта, туризма, екологије, привреде као и програма за олакшавање обостраних посјета, привредника, инвеститора, спортсита, туриста и младих.

Даље се наводи да ће Ужице и Пљевља стварати неопходне услове за успостављање и развој сарадње на свим пољима, које су засноване на размјени информација и знања, једнакости права, обостраном добитку, а која су у сагласности са законима Црне Горе и Републике Србије, као и са међународним и међувладиним споразумима.

– Општина Пљевља и град Ужице су у истој географској, историјској, етнографској, културолошкој, економској и привредној области. Чак у једном периоду Пљевља су припадала Ужичком региону. Град Ужице је центар Златиборског округа који је иначе највећи округ у Републици Србији, трговински, економски, привредни, образовни центар цијеле регије у којој живи око 300 000 становника. Путна удаљеност од Пљевља је свега 124 км. Ужице се последњих година интезивно развија, у замаху је изградња путне инфаструктуре, клиничког центра, отварају се нови факултети, многи привредни производни погони. Мислим да ће ова сардња у времену које је пред нама бити изузетно плодоносна за оба града који ће брзо бити побратимски, казао је предсједник Општине Пљевља др Дарио Вранеш.

Извор: Пљевља Свитање

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Dodje mi zelja da se preselim u Pljevlja.