Čarapić podnio krivičnu prijavu protiv Ivana Vukovića

Funkcioner Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić podnio je krivičnu prijavu protiv bivšeg gradonačelnika Ivana Vukovića, bivšeg direktora Direkcije za imovinu Mladena Ilića, i članova komisije za procjenu vrijednosti građevinskog zemljišta i objekata u imovini Grne Gore jer su prodali dio kružnog toka Mirku Rakčeviću kako bi izgradio hotel investitora “Šajo” DOO u bloku VI.

Kako je napisao na mreži “X”, nakon sagledavanja svih okolnosti i dubinske analize slučaja izgradnje hotela na kružnom toku u bloku VI, smatra da mu je obaveza saznanja podijeli sa nadležnim tužilaštvom.

U krivičnoj prijavi, između ostalog piše da je Vuković bio svjestan što radi i da je zloupotrijebio položaj tako što je “28. marta 2022. godine prenio prava svojine na građevinskom zemljištu radi dokompletiranja urbanističke parcele UP1 u zahvatu detaljnog urbanističkog plana „Stambena zajednica VI-Kruševac-dio“.

“Kao i zbog odluke od 11. aprila 2022. godine o izmjeni odluke o prenosu prava svojine na građevinskom zemljištu radi dokompletiranja urbanističke parcele UP1 u zahvatu detaljnog urbanostičkog plana „Stambena zajednica VI-Kruševac-dio“, kojim odlukama je protivno odredbi člana 9 stav 2 Zakona o državnoj imovini, odlučio da se, kao gradsko građevinsko zemljište, proda dobro u opštoj upotrebi dio raskrsnice- kružnog toka saobraćaja koja ulazi u sastav katastarske parcele broj 1142/6 površine 322 m2, po načinu korišćenja zemljište uz zgrade, iz lista nepokretnosti broj 683 KO Podgorica I, a koja ulazi u sastav urbanistčke parcele UP1, fizičkom licu Rakčević Mirku (ocu Žarka Rakčevića jednom od osnivača Šajo d.o.o. Podgorica). Omogućivši mu da kompletira urbanističku parcelu odnosno postane njen isključivi vlasnik i tako, protivno Zakonu o uređenju prostora i izgradnji objekata, dobije veće urbanističke parametre za gradnju hotela sa četiri zvjezdice, iako je znao da u sastav urbanističke parcele ulazi navedeno dobro u opštoj upotrebi i da isto ne može biti predmet privatne svojine..”, piše u prijavi.

Čarapić smatra da je Vuković izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja iz člana 416 st.3 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika.

Foto: PES

Izvor: RTCG

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare