Božić čestitali, Mandić, Kovačević, Vuković, Tomić, Abazović, Marković, Đeljošaj…

Svim pravoslavnim vjernicima čestitam Božićne praznike i predstojeće Novo ljeto Gospodnje, sa željom da rođenje Bogomladenca Hristosa dočekamo u miru, zdravlju i blagostanju.

Ne postoji dan u turobnoj istoriji naše civilizacije, koja se prostire po cijelom zemaljskom šaru, značajniji od dolaska Spasitelja koji je na prave temelje postavio srca, duše i živote ljudi. Božić nas uči zajedništvu, slozi, strpljenju i podsjeća nas koliko je bitna porodica, kao ključni stub stabilnosti našeg društva.

Ovih dana, dok ratni vihori gore na istočnim granicama Evrope i Bliskom istoku, svi zajedno treba da radimo i da se molimo da razum preovlada, a da mir zavlada svugde u svijetu. Suživot i tolerancija nemaju cijenu i upravo je Božić pravi podsjetnik na takve istinske vrijednosti.

U to ime, neka vam Bog podari krepkosti i sreće, uz pozdrav vječne Istine:

MIR BOŽJI,
HRISTOS SE RODI – VAISTINU SE RODI!

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević čestitao je Božić Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, Njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, Njegovom preosveštenstvu episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju, Arhijerejskom namjesništvu nikšićkom i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve, sa željom da ga proslave u miru, zdravlju i radosti.

On je naveo da ovaj Božić dočekujemo poslije izuzetno uspješne godine na lokalnom nivou u Nikšiću, ističući da je posebno značajno što je Sveti Vasilije Ostroški u 2023. godini postao i zvanično slava Opštine Nikšić, čime su se ispoštovali osjećanje i nedvosmislena volja naših građana.

„Ne možemo da se u ovom trenutku ne sjetimo našeg stradalnog Kosova i Metohije. Naše molitve su uz naš narod na Kosovu i Metohiji i ovog Božića“ – istakao je predsjednik Kovačević.

On je izrazio nadu da će u narednoj godini Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije ponovo posjetiti Nikšić.

„Ovih dana se sjećamo i početaka borbe od prije četiri godine za odbranu svetinja i trudimo se da je ostanemo dostojni i u budućem vremenu, a za to je potrebno da ujedinimo sve naše snage kako bismo mogli da djelujemo na polzu cijela naroda. Želeći i arhijerejima i vjernom narodu dobro zdravlje i svaku sreću, još jednom sve pozdravljam najradosnijim pozdravom: Mir Božiji – Hristos se rodi! Vaistinu se rodi!“ – poručio je Kovačević

Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom, mitropolitu beogradsko karlovačkom i Arhiepiskopu pećkom, Mitropolitu crnogorsko primorskom, Vladici budimljansko nikšićkom, Vladici mileševskom, Vladici Zahumsko hercegovačkom, svim vjernicima, želim da čestitam nastupajući Božić.

Da nas naši crkveni velikodostojnici i dalje vode putem vjere, da naša sloga srpska bude uvijek kao Litijska sloga, da se umnožimo i još više obožimo i da sigurno koračamo a sve uz pomoć Boga, putevima srpskog integralizma, jer u našem zajedništvu je naša snaga.

Da se sjetimo mojkovačkih junaka, koji su se za srpstvo žrtvovali uz riječi mi ginemo Hristos da se rodi!

Mir Božji Hristos se rodi

Spasoje Tomić, srpski političar iz CG

Abazović je građanima poželio dobro zdravlje, mir u duši, radost u mislima i da Božić provedu sa najbližima

Predsjednik Građanskog pokreta URA i doskorašnji premijer Dritan Abazović čestitao je svim pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori i svijetu Badnji dan i Božić uz želju da nas ovi dani podsjete na važnost uzajamnog poštovanja, praštanja, čuvanja dostojanstva i razumijevanja drugog i drugačijeg.

„Božićni praznici bude nadu da svijet može biti humanije, bolje i pravednije mjesto za život“, istakao je predsjednik GP URA Abazović.

Abazović je građanima poželio dobro zdravlje, mir u duši, radost u mislima i da Božić provedu sa najbližima, tkajući niti koje će vječno povezati naša srca i ojačati duh zajedništva u susret boljoj budućnosti za sve nas.

Nemanja Vuković, predsjednik Skupštine opštine Nikšić, uputio je čestitku povodom Badnjeg dana i Božića mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju, monaštvu, sveštenstvu i svim vjernicima koji ovaj praznik proslavljaju po Julijanskom kalendaru.

„U ime Skupštine opštine Nikšić i u svoje ime, iskreno želim da vam ovaj veliki praznik donese dobro zdravlje i svaku sreću. Ozareni radošću rođenja Bogomladenca Hrista, svoje misli i djela trebamo usmjeriti prevashodno na zbližavanje i mir među nama, kako bi se svi oko nas radovali, svjesni obaveze da uvijek budemo iskreni, nesebični i hrabri, te da kontinuirano radimo na izgradnji društva po mjeri svih građana. Vjera, nada i ljubav najsigurniji su nam saveznici u nastojanjima da prevaziđemo svakodnevne izazove i slavimo život u miru i ljubavi, posvećeni sveobuhvatnom napretku našeg grada i države.

Neka praznik Hristovog rođenja svim vjernicima donese mir, porodičnu slogu i napredak. Mir Božiji, Hristos se rodi!”.

Predsjednik Skupštine opštine Tivat, Miljan Marković, čestitao je Badnji dan i Božić patrijarhu srpskom Porfiriju, mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju, episkopu zahumsko-hercegovačkom Dimitriju, episkopu mileševskom Atanasiju i svim pravoslavnim vjernicima sa željom da ovaj veliki hrišćanski praznik, rođenje Bogomladenca Hristosa, dočekiju u miru, zdravlju i sveopštem blagostanju.

„Upućujem iskrene čestitke sveštenstvu i vijernicima koji danas slave Božić, a koji kroz svetkovanje ovog praznika šalju poruku ljubavi i uče nas zajedništvu, slozi, strpljenju i podsjećaju nas koliko nam je bitna porodica kao temelj našeg društva.Badnji dan i Božić su dani koji nam pripremaju srce i dušu za primanje svjetlosti i ljubavi koju dijelimo sa našim porodicama i zajednicom.Na božićno jutro, kada polaznik probudi iskre u ognjištu vašeg doma, neka vam te iskre budu na rados i neka ogriju vašu dušu i duše vaših najmilijih.Svaka božićna svijeća, koju upalite svojom rukom, neka bude svjetlost koja otkriva pravedne puteve, a onima koji trenutno imaju manje sreće, neka svijeća iz vaše ruke bude siguran svetionik.

Uz iskrene želje da ćete ove praznike provesti sa svojim najmilijim, srdačno vas pozdravljam Mir Božiji – Hristos se rodi!“

Predsjednik Skupštine opštine Tivat mr Miljan Marković

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku, Nik Đeljošaj, uputio je čestitke mitropolitima, episkopima, monaštvu, sveštenstvu i vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

U poruci, čestitao je radosni hrišćanski praznik koji sobom nosi poruku mira, sreće, praštanja i novog početka.

„Želim najiskrenije da vam čestitam nastupajuće božićne blage dane, sa željom da nas radost ovog velikog praznika učvrsti u međuljudskom uvažavanju, ljubavi i spremnosti da činimo dobra djela kako bi Crna Gora bila još topliji, sigurniji i prosperitetniji dom za sve njene građanke i građane” – navodi se u Đeljošajevoj čestitci.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare