Blizu raspad vlasti u Podgorici! Umalo fizički sukob na sastanku!

Napete situacije i prijetnje nasiljem prožimale su sastanak vladajuće većine juče u Podgorici. Uz međusobno optuživanje i neslaganja oko raspodjele funkcija, većina u Skupštini Glavnog grada se suočava sa potencijalnim raspuštanjem i vanrednim izborima, piše portal 24kroz7.

Prema izvorima iz same vlasti, bivši i sadašnji članovi Pokreta Evropa Sad (PES) su se na sastanku gotovo fizički sukobili zbog razlika u mišljenju o tome kako riješiti krizu u lokalnoj upravi. Na sastanku je vođena na momente žustra rasprava, a ona između Tihomira Dragaša (PES) i Miloša Krstovića (Pokret za Podgoricu) navodno je bila na ivici fizičkog sukoba, izvor iz vladajuće većine kazao je “Vijestima”.

Pokret za Podgoricu, koji je nastao otcjepljenjem od PES-a, zahtijeva barem dva do tri direktorska mjesta, zamjenika gradonačelnice, kao i dio budžetskih sredstava namijenjenih za finansiranje rada stranaka u Skupštini.

Opozicija je već najavila inicijativu za razrješenje gradonačelnice Olivere Injac, a sve veća nestabilnost vladajuće koalicije dodatno otežava njenu poziciju. Dok PES tvrdi da je raspuštanje Skupštine krajnja opcija, postoji sve više naznaka da bi do nje ipak moglo doći.

Sa napetom atmosferom, prijetnjama nasiljem i potencijalnim izglasavanjem nepovjerenja gradonačelnici, Podgorica se nalazi na rubu političkog haosa. Građanima Podgorice preostaje samo da se pitaju – hoće li konačno doći do rješenja krize ili će se grad suočiti sa dugotrajnom političkom nestabilnošću?

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare