Andrej Milović: Šuković se družio sa kriminalcima!

Ministar pravde Andrej Milović kazao je na Odboru za bezbjednost da pitanja bezbjednosnog sektora doživljava ozbiljno a ne kao neki koji su pravili predstave.

„Sva svoja saznanja dostavljam SDT-u u formi krivičnih prijava i informacija. Ja sam to već nekoliko puta uradio i SDT-u predao krivičnu prijavu protiv afere Do Kvon. Takođe sam predao informaciju i za aferu o protivpravnom brisanju iz krivične evidencije Artana Kurtija, kao i da je načelnik SPO-a izvršio više krivičnih djela a u vezi OKG iz Budve i za koju vjerujem da će potvrditi Viši sud“, kazao je Milović.

Nakon toga je GST Novović prekinuo Milovićevo izlaganje i kazao da će SDT formirati predmet povodom te krivične prijave.

Milović je nastavio i kazao da će zaštititi podatke za koje smatra da su od važnosti.

„Predrag Šuković je preko svog člana porodice izvršio kupoprodaju nepokretnosti od privrednog društva i kupio stan od 58 kvadrata što se navodi u izvještaju ASK-a. U zgradi je stan kupio za 60.000 evra iako je kvadrat u toj zgradi 2.000 evra i plaćen je u gotovini. U ASK-u je naveo da se radi o razmjeni. Dakle podatak iznešen u izvještaju ASK-a je lažiran. Zašto je neko dao podatak da je izvršio zamjenu umjesto kupovine, istraga treba da potvrdi. Nakon toga je kod notara stan prodao 140.000 evra takođe za gotovinu a sat vremena kasnije kupuje stan od 98 kvadrata od istog prodavca po cijeni od 135.000 evra za keš“, kazao je Milović.

Vlasnik tog pravnog lica je lice koje se prema podacima naših službi vezuje za organizovanu kriminalnu grupu o kojoj je šemu predao tadašnji premijer Dritan Abazović.

„Postoji operativan podatak da keš potiče iz grupe koja se goni od strane SDT-a i od strane kumova Predraga Šukovića. Kum Mila Božovića je i njegov kum. Istraga će ići u pravcu istraživanja zašto lice koje je povezano sa švercom cigareta i ovim licima koja se optužuju za djela stavljanja u promet narkotika, prodaju Predragu Šukoviću stanove ispod cijene za keš“, kazao je Milović.

Ne samo što je lažirao podatke za prvi, lažirao ga je i za drugi stan, iako notarski ugovori govore da se radi o kupoprodaji za keš, a ne razmjena, kao što je navedeno u ASK-u.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare