Alternativa: Radoman u zatvor a ne na direktorsku funkciju!

Alternativa! ONO ŠTO JE U NORMALNIM DRŽAVAMA ZA ISTRAGU I ZA ZATVOR, U CRNOJ GORI JE ZA DIREKTORSKU FUNKCIJU. ČITAJTE DIO TEKSTA O BLAŽU RADOMANU OBJAVLJENOG 2015, JER OVAJ ČOVJEK JE DANAS, I NAKON SVEGA, DIREKTOR DOMA ZDRAVLJA BUDVA

DPS operativac Blažo Radoman, direktor za sve.
Objavljeno prije 9 godina, 26. Juna, 2015.
Objavio: Monitor online

„U nedostatku odgovarajućih stručnih kvalifikacija, novog direktora za funkciju direktora Grada teatra, preporučile su „izvanredne menadžerske sposobnosti”, dokazane u nizu opštinskih javnih preduzeća kojima je rukovodio kao vodeći partijski operativac i čovjek od povjerenja, kakve po pravilu instaliraju u firme preko kojih treba izvlačiti sredstva iz gradskog budžeta.

Radoman ima najjaču direktorsku karijeru u Budvi, sa diplomama stečenim u poznim godinama, na privatnim fakultetima u Baru i Novom Sadu.

Ovaj magistar turističkih nauka, pokazao je nedavno da mu opšta kultura i poznavanje pozorišta nisu jača strana, prilično se izblamirao gostujući na Atlas televiziji.

Pokazao je „uživo” kako izgleda partijsko kadriranje i praksa po kojoj jedna osoba bez odgovarajućeg obrazovanja može, ako treba, pokrivati najraznovrsnije pozicije u gradu.

Blažo Radoman je bio direktor brojnih firmi čiji je osnivač Opština, kojih više nema, ukinute su, ali su iza njih ostali milionski dugovi koje vraćaju građani Budve.

Dok je bio odbornik DPS-a u lokalnom parlamentu, bio je direktor firme Akva park doo, koja je propala a njeni vlasnici podigli kredite u iznosu od nekoliko miliona eura koje vraća Opština. U vodeni grad čiju je izgradnju vodio, „usuto“ je oko 10-15 miliona opštinskih para u zemljane radove, odnosno premještanje zemlje sa jedne na drugu stranu, da bi posao na kraju propao.

Bio je na čelu TOBCO, ćerke firme Turističke organizacije Budve, koja je na volšeban način podizala milionske kredite kod banaka, iako nema sopstvene imovine. Garant je uvijek bila Opština. Milioni koje je TOBCO zadužila i gala trošila na koncerte Madone, Rolingstounsa i druge zabavne manifestacije, još uvijek vraćaju građani Budve. Prema podacima Komisije za sprečavanje sukoba interesa, Radoman je istovremeno pokrivao funkciju predsjednika odbora direktora Zavoda za izgradnju Bara.

Nakon otkrivanja malverzacija u TOBCO, ona je ubrzo ugašena, a Radoman je lansiran na novu funkciju, na čelo Adriatic holdinga, opštinske firme osnovane za trgovinu zemljištem u vlasništvu Opštine. I ta je firma pod pritiskom učestalih istraga poslova lokalne uprave, kritika opozicije i javnosti, ugašena.

Radoman je opet napredovao. Preselio se u fotelju direktora Budva Holding, opštinske firme koja je gazdovala opštinskim zemljišnim fondom procijenjenim na 250 miliona eura. Konačno je, po skraćenom postupku, nedavno likvidirana i ova firma, iza koje je ostao dug od 276.820 eura.

Ponovimo: sve četiri firme kojima je Radoman rukovodio likvidirane su, dok su iza njih ostala dugovanja od nekoliko stotina do više miliona eura, koji se vraćaju iz džepova građana. Ovakav uspjeh bio je preporuka za funkciju direktora posustalog Grad teatra, kome je u izgledu slična sudbina.

Kruna bogate partijsko-poslovne karijere Blaža Radomana svakako je situacija u kojoj je, ničim izazvan, bio domaćin Mariju Vargasu Ljosi, prvom nobelovcu koji je došao u Crnu Goru, na poziv izdavača Nova knjiga iz Podgorice. Poznati književnik zvanično je otvorio ovogodišnji festival, dok će fotografije na kojoj Radoman, novopečeni član UO JP Vodovod i kanalizacija Budve, sjedi pored Ljose, popuniti bogati album apsurda festivala Grad teatar.“

Alternativa Crna Gora očekuje od resornog ministarstva da ozbiljno i po hitnom postupku, preispita da li je ova osoba zaista kompetentna da obavlja dužnost direktora jedne zdravstvene ustanove.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ehe, koliko ima samo Blaža Radomana u ovoj crnoj i nesrećnoj CG. Sve nam je ka’ Blažo. Od A do Š. A, šta reći, osim kukuuuu i leleeeee!