Aleksandar Damjanović napao Šerba Rastodera! Ti si napravio zlo!

Najnovija izjava profesora Šerba Rastodera u kojoj osuđuje potez predsjednika Opštine Pljevlja Darija Vraneša koji je organizovao proslavu Dana državnosti Republike Srbije, za mene je izbjegavanje lične odgovornosti za stanje u kojem se danas nalazi Crna Gora, ocjenjuje predsjednik Crnogorske kulturne mreže Aleksandar Damjanović.

Saopštenje Damjanovića prenosimo u cjelosti:

Profesor Šerbo kao uman čovjek bi trebalo da zna da predsjsnik Vraneš ima priliku da prenaglašeno promiviše svoja nacionalna osjećanja isključivo zahvaljujući URI.

Očito je profesor Rastoder zaboravio da je Crna Gora zahvaljujući njemu i par njegovih kolega dobila najveće zlo novijeg dobar URU i njenog lidera Dritana Abazovića.

Nije bilo davno kada je gospodin Šerbo bio član savjeta URE i hvalio se kako je ovaj savez nešto najbolje što se desilo Crnoj Gori.

Profesor je sa par svojih prijatelja kada je vidio kuda vodi njegov projekat zvani URA, napustio ovaj politički savez uz nekoliko šturih saopštenja kojima je pokušao da opere sebe lično zbog pogresne odluke.

Ni malo mi profesor Rastoder i njegovi pajtosi iz savjeta URE ne djeluju naivno da bi ih Dritan Abazović moga prevesti žedne preko vode.

Danas Šerbo Rastoder izlazi u javnost kritikujući druge, po svemu sudeći slijep pred svojim odlukama koje su Crnu Goru doveli pred vratima sudbine koju je doživjela 1918. godine.

Teško će profesor Rastoder pred sudom istorije uspjeti da opere iz svoje biografije činjenicu da je bio jedan od producenata stvaranja URE koja je Crnoj Gori nanijeela mnogo zla.

Imao je profesor Rastoder prilikom svog bliskog odnosa sa Rankom Krivikapićem i SDP-om šansu da doprinese da Dario Vraneš ne dođe u priliku da danas Pljevlja otuđuje od Crne Gore.

Profesore Rastoder Crna Gora je mnogo više od beneficija i prodaje knjiga ona je vječna zublja koju niko ne može ugasiti.

Profesore ne zamjerite na ovoj javnoj reakciji, međutim generacije koje dolaze treba da znaju istinu kako bi na kantaru moralnih vrijednisti mogli izmjeriti ko je volio Crnu Goru iz srca, a ko iz nekih drugih pobuda.

Na kraju zamjeram Vam što Milu Đukanoviću i bivšoj vlasti nijeste sasuli sve u lice u trenutku kada su od Vas otkupljivale veliki broj tiraža Vaših knjiga.

*Stav autora ne odražava stavove portala 083

3 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Dokle više sa ovim narikačama nad lažnom prošlošću? Što se to loše desi Crnoj Gori 1918 kada je poslije kapitulacije 1916 konačno ugledala slobodu? Trovači mladih generacija, dosta ga je bilo! Kraðordjevom podvigu i ustanaku i veliki Njegoš podari veličanstvene stihove pa je red da i mi braći čestitamo dan državnosti jer je to dio nas samih! Sve drugo je laž i manipulacija, smišljena da bi se očuvala privatna prćija od koje su Crnu Goru naoravili Milo i ostali iz te fele nakon onog lažnog i pokradenog referenduma! Povedoše nas u bratsku omrazu i izdaju svega što je Crnogorcima bilo sveto, upregnuše u NATO jaram i navukoše na nas proklestvo Svetoga Petra Cetinjskog! Smrad zapaljenih guma sa Kruševa ždrijela je tamjan njihove vlasti.

Дамјановић је почео од краја тањега. Одавно ми је припала мука од монтенегринске никоговине и њихове прдњаве, како је Црна Гора изгубила државност 1918-те, па је и сад проблем што се у Пљевљима прославио дан државности, како они кажу „дан државности друге државе“. Да просвијетлим љуте монтенегрине да је Црна Гора капитулирала у јануару 1916 и први пут у њеној историји положила оружје пред непријатељем. На тај начин је испала из савезничке коалиције и постала окупирана територија. То је један од кључних узрока проблема са државношћу Црне Горе, који полуписмени историчари, неписменог лопова, крију читаво вријеме. То је и узрок што је 1918 преко 80% црногораца било за безусловно уједињење са Србијом. А Милови подрепаши још увјек кликују „никад више 1918″, а још нијесмо чули “ никад више 1916″ од великих бранилаца црногорске државности.
Не желим више да губим вријеме на монтенегринско просвјетљење. А на манипуланта Растодера још мање.

Ma kakav je Šerbo istoričar,on je bio potparol nestajućeg DPS-a.