Albanija pred raspadom ? 

Specijalno za portal 083 Dejan Bešović

Predsednik Unije partije za ljudska prava Vangel Dule iznio je optužbe o izbornom procesu u Himari.

Kandidata za gradonačelnika Petra Đikurija je sama Unija  pozvala da predstavlja opoziciju, ali Dule je rekao da je konkurencija protiv njega bila nelojalna.

„ Danas je primijećeno intenzivno prisustvo građana sa krivičnim dosijeima, pojedini subjekati SPAK-a, koji su se pojavili na biračkim mjestima u pratnji gradonačelnika Konispolja i Valone.

Na sve prijave, kako opozicionih povjerenika, tako i institucije Opštinske  izborne komisije, Državna policija ni u jednom slučaju nije reagovala.

Svi treba da učimo iz prošlih presedana. Manipulativnoj mašinerija  Edi Rame nikada nije potrebna prazna zemlja. Osvojili smo glas građana Himare. Uradićemo obdukciju ovde u Himari na onome što mi zovemo leš slobodnih izbora u Albaniji “, rekao je Vangel  Dule.

On je optužio da opozicioni građani nisu mogli  da glasaju zbog isteklih ličnih karata ili pasoša.

“ Ukupno 6.157 birača je lišeno ustavnog prava zbog nedonošenja odgovarajuće odluke o glasanju sa ličnim kartama ili pasošima kojima je istekao rok važenja. Prema našim podacima, preko 600 građana se pojavilo na biračkih mesta i odbijeno im je učešće u izbornom procesu “, rekao je Dule

Himara je izašls na djelimične izbore nakon što izabrani predsednik Fredi Beleris nije mogao da uživa u pobedi u poslednjoj izbornoj trci usled  hapšenja zbog navodnih  izbornih prekršaja.

Prema rečima Vangel Hajde , poslanik Beleri nastavlja da bude predsedavajući.

– Himara će sutra ustati sa dva izabrana gradonačelnika, nije prestao mandat izabranog gradonačelnika u skladu sa zakonom i pravosnažnom odlukom Unije  kao i neustavno smijenjenog Belerisa .

Vangel Hajde ,profesor Ustavnog prava u Solunu i Atini kao i na grčkom univerzitetu Logos u Tirani zaključio je da se država Albanija polako ali sigurno urušava 

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare