Abazović: Kosovo* je nezavisno!

Da sam ja i dalje premijer Crne Gore, zvanična Podgorica ne bi glasala protiv članstva Kosova u Savetu Evrope, izjavio je nekadašnji premijer Crne Gore Dritan Abazović za Juronjuz Albanija.
Glasanje crnogorskih poslanika u Odboru za politiku i demokratiju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope protiv Kosova odražava novu realnost većine u toj zemlji, dodao je on, prenosi N1.rs.

– Tokom mog mandata, mi smo u potpunosti podržavali Kosovo, ali ovo je nova realnost. To se dešava zato što većinu stvaraju stranke koje ne djele istu viziju, programe i vrijednosti. Oni misle da to može da funkcioniše, ja kažem suprotno – predočio je Abazović.

Upitan o nedostatku konkretnih rezultata u dijalogu Kosova i Srbije, Abazović je apelovao na obje strane da budu konkretne.

– Izgubili smo 20 godina, ne možemo da čekamo još 20. Podržavam pronalaženje konačnog sporazuma između Srbije i Kosova i pozivam obje strane, vlade, lidere da sjednu zajedno i pronađu rešenje za budućnost onih ljudi koji svoje živote vide u regionu – zaključio je Abazović.

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Kosovo nije i nikada neće biti nezavisno,svi ovi kavaljeri u Crnoj Gori koji bi da poklanjaju dijo teritorije Srbije nekom drugom neka raspišu referendum i videće većinsko raspoloženje.

Ništa normalnije od Kosova i Metohije unutar Srbije, sa širokom autonomijom! To je ujedno i maksimum na koji se može pristati. Sko albanci misle da će da čereče našu zemlju tuđim bajonetima, grdno se varaju jer i tome dolazi kraj!