Вук Ковачевић: У ДВА ДАНА, СПАЉЕНИ СУ ВЈЕКОВИ!


Прије двадесет година, у срцу Европе, пред очима међународне заједнице, десио се погром над српским народом на Косову и Метохији.
За само два дана, припадници терористичке организације (ОВК), протјерали су преко 4.000 становника српске националности, али и велики број осталог неалбанског становништва.


Преко 900 српских и ромских кућа спаљено је и уништено од стране албанских екстремиста.
Уништено и спаљено је 35 вјерских објеката Српске православне цркве вишевјековног постојања, као и бројни културно-историјски споменици, од посебног културног значаја.
У том паклу, убијено је 16 Срба, а рањено преко 150.


Од српског становништва, етнички је очишћено шест градова и девет села, с простора Косова и Метохије.
Највише забрињава то, што је међународна заједница ћутала док се у 21. вијеку, у срцу Европе, етнички чисти територија од једног народа.


Ни двадесет година након дводневног пакла, нико није одговарао за етничко чишћење, уништење и спаљивање стамбених и вјерских објеката једног народа.


Само четири године након овог догађаја, међународна заједница је признала самопроглашену независност такозване државе *Косово, која је до своје „независни“ дошла захваљујући томе што су 1999. и 2004. године етнички очистили Косово и Метохију од српског становништва, пред очима, и уз званичну, а потом незваничну помоћ, цјелокупног Запада.


Српски народ ће сваког 17. марта гласно говорити о погрому над српским народом на Косову и Метохији, и патњи кроз коју је тај страдалнички народ прошао, по ко зна који пут, од стране својих комшија, пријатеља, и људи, којима је српска рука увијек била испружена за сарадњу, и пријатељство.


У календару српских страдања, Мартовски погром је један од најтрагичнијих, и најтужнијих.
Зато ће се српски народ вјечно сјећати српског страдања и напомињати на патњу кроз коју су прошли људи, из само једног разлога – ЈЕР СУ СРБИ!
Овакви догађаји, треба да нам буду још једна опомена, да морамо да будемо уједињени, како се овакве ствари никада не би поновиле. Српска слога је предуслов за побједе. Без слоге смо нико и ништа.


Нека живи српски народ, и наше Косово и Метохија!
„ВЕДРО БИЋЕ ПОНОВО!“

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Па сад видите кога је режим признао за државу не питајући народ! Ваљда ће доћи и вријеме да се народ пита о својој држави и судбини јер то ипак није ничија приватна прћија! Брука је пала на све нас због групе издајника!