Rusi likvidirali ukrajinskog obavještajca!

Ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB) saopštila je da su njeni pripadnici eliminisali ukrajinskog vojnog obaveštajca koji je pripremao terorističke napade na ruskoj teritoriji, uključujući i objekte ruskog Ministarstva odbrane.

FSB Ruske Federacije je suzbio kriminalne aktivnosti agenta Glavne obavještajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine i pripadnika ukrajinske terorističke organizacije, državljanina Ruska Federacija, rođenog 1976. godine„, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, diverzant je planirao seriju terorističkih napada u Rusiji, „uključujući i objekte Ministarstva odbrane Ruske Federacije u Podmoskovlju, kao i učesnike jednog od dobrovoljačkih bataljona i njegovog dobrovoljačkog centra u Sankt Peterburgu“.

Ukrajinski agent stigao je u Podmoskovlje iz Litvanije u martu, sa ciljem da iz skrovišta koje su pripremile ukrajinske specijalne službe zaplijeni komponente eksplozivnih naprava i izvrši sabotaže i terorističke napade na objekte vojne i energetske infrastrukture u regionu.

Napominje se da je agent pružio oružani otpor prilikom hapšenja prilikom čega je likvidiran.

U njegovom automobilu FSB je pronašao automatski pištolj „stečkin“, lovačku pušku, granate, komponente za izradu električnih detonatora, kao i dokumentaciju i mobilni telefon.

U njegovoj prepisci sa nalogodavcima pronađena je informacija i da ukrajinski teroristi planiraju terorističke napade na pravoslavne crkve i ljude koji govore na ruskom jeziku u baltičkim zemljama.

Takođe, u stanu i garaži, koje je diverzant iznajmio, zaplijenjeni su eksploziv i municija, kao i kartica litvanske filijale švedske banke „Svedbank“.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare