Ranko Ubović sledeći na spisku za hapšenje?


Nakon što je juče uhapšen Aleksandar Aco Mijajlović zajedno sa još petoricom članova njegove navodno kriminalne grupe, mnogi građani su konstatovali da je Specijalno državno tužilaštvo „krenulo“ na zloglasni klan iz Granda. Spekuliše se da je ova ekipa poslovala preko najveće građevinske firme u Crnoj Gori BEMAX.

S tim u vezi, može se postaviti pitanje i je li Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović krenuo u akciju razbijanja navodnog kriminalnog klana po šemi koju je sastavio bivši (ali i sam uhapšeni, pa pušten da se brani na slobodu) direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević, a koju je u SDT doatavio bivši premijer i lider URE Dritan Abazović.

Po šemi, u koju je BORBA imala uvid Aleksandar Aco Mijajlović nalazi se na samom vrhu kriminalne piramide klana iz Granda, kojeg u šemi povezuje sa BEMAX-om, i to odmah ispod Ranka Ubovića.

Na spisku se takođe nalazi ime uhapšenog čelnika KK Mornar Đorđija Đoka Pavićevića kao i još jednog čelnika ovog košarkaškog tima iz Bara.

Interesantno je da se obojica povezuju sa jednom poznatom podgoričkom firmom u kojoj su zvučna dva imena kao njeni vlasnici, a koji kasnije vrše distribuciju nelegalnih cigareta na domaće tržište, region (BiH, Albaniju, tzv Kosovo i Srbiju) te na samom kraju, u zemlje Evropske unije, piše u šemi u koju je BORBA imala uvid.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare