Политичарима у позоришту је мјесто даље од првог реда!

Госте емисије „Са Српском у центар“ био је глумац Славиша Чуровић. Говорећи о Црногорском народном позоришту, Чуровић је казао да у њему постоји неспоран људски квалитет, али да је управа тог позоришта удаљила ту кућу од своје примарне мисије.

То, према мишљењу Чуровића, доказује и недавна фотографија из ЦНП-а на којој се виде бивиши политичари Мило Ђукановић и Филип Вујановић са супругама и обезбјеђењем у првим редовима на централном мјесту. Чуровић је поставио питање да ли то неко покушава да оживи сјећање на бивши режим?

„Ова фотографија је узбудила поштен народ у Црној Гори и људе који су се против овог борили. Ти људи имају право да дођу у позориште као грађани, да купе своје улазнице и да сједну на мјеста која добију и да одгледају представу, концерт, шта год. Али доћи са обезбјеђењем и заузети редове и мјеста која су планирана и обично припадају државном врху. Али бившим функционерима ту није мјесто. Намјера и интенција да се они на неки начин оживе за мене је била зачуђујућа“, сматра Чуровић.

Бившим политичарима је мјесто од другог реда па на горе. Мене да питате, ја бих одредио да сједе у последњем реду на галерији, казао је Чуровић.

„А они, да би дочекали свог „господара“, купили су и нови тепих. Све ово подсјећа на „Ревизора“…фрапантно и црногорски, то је наш тренутак“, оцијенио је Чуровић.

Чуровић је подсјетио да је због својих ставова у Црној Гори на неки начин имао прећутну забрану рада у Црногорском народном позоришту, од бившег директора, министра и амбасадора Бранислава Мићуновића.

“Тако сам отишао са својом супругом у Београд и већ 2007. и 2008. године почињем да радим озбиљно. У почетку је било тешко, а после су се ређале улоге једна за другом, казао је Чуровић о својим почетцима. У ЦНП-у се репертоар кроји и даље према плану бившег министра културе и бившег директора позоришта. Тамо немамо, јединство, национални текст, Немамо Његоша, немамо краља Николу, немамо правац, позориште је брод који морате да усмјерите некуд, а не да се врти у круг и удара у хрид. Не може ЦНП да нема озбиљну копродукцију са барским љетописом, и са осталим љетњим фестивалима. Један лош примјер је и филмски фестивал у Херцег Новом. Ми морамо да доводимо звијезде, ако хоћемо да нам живе фестивали”, казао је Чуровић и додао да звијезде морају да шетају градовима да би ти градови и фестивали живјели.

Говорећио својој другој љубави – боксу, глумац Славиша Чуровић је истакао да је из породоце наслиједио афинитетете прем том спорту, те да је у својој каријери спортског коментатора радио преко двије хиљаде мечева.

„Био сам такође кадетски репрензетативац, али због тога што сам боловао заушке од којих сам се једва оправио, пропустио сам један важан период тренинга. Затим сам на наговор колега из клуба отишао да упишем глуму икао тада нисам ништа знао о њј нити је глума ишта знала о мени. Када сам добио прву улогу, онда сам рекао потуци се са најбољима и види гдје си. И измерио сам се јер сам радио и са Љубом атадићем, Пером Краљем и са најбољима у Југославији. Са преко 100 улога, данас могу рећи да сам нешто и урадио значајно у свијету глуме“, казао је Чуровић.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare