I „narkomani“ protestvuju u Crnoj Gori???

Da je nakon 30. avgusta zaista došlo oslobođenje i da svi građani mogu protestovati i tražiti svoja prava vidjelo se na brojnim primjerima. Od prosvjetara preko pristalica DPS-a, LGBT-a… brojne su tematike demonstracija koje se organizuju.

Međutim, vjerovali ili ne – i pojedini obožavaoci marihuane će izaći na ulice!

Naime, jedan korisnik društvene mreže Reddit saopštio je da će 20. aprila (poznati 4/20 koji je znak prepoznavanja onih koji konzumiraju ovu biljku) organizovati protest jer ih država kažnjava što koriste ovu supstancu!

Naime, problematizuje se što ih država kažnjava sa pritvorom od 15 dana zajedno sa novčanom kaznom od 750 evra jer koriste ovu psihoaktivnu supstancu čije je upotreba ilegalna u Crnoj Gori.

„Ko god je bio oštećen novim zakonima o vožnji pod dejstvom THC-a, organizujemo protest ispred skupštine. Za one koji ne znaju testovi na marihuanu koji mogu biti pozitivni do 10 dana nakon konzumiranja se koriste za optužbe i pritvor ljudi do 15 dana (zajedno sa 750 evra novčanom kaznom)“, napisao je korisnik Reddita.

Dodaje da je ovo nazadovanje društva i da zahtijevaju reforme slične onima koje prave ostale države Evropske unije kao što je Njemačka.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare