Borelj izvrijeđao Papu Franciska!

Papa Francisko, koji se ranije založio za pregovore o Ukrajini, pominjući „bijelu zastavu“, „gura nos gde mu nije mjesto“, rekao je šef evropske diplomatije Žozep Borelj u intervjuu španskom radiju RNE.

– Papa gura nos gdje mu nije mjesto. Vjerujem da sada nije vrijeme da pozivamo Ukrajinu na predaju, već je naprotiv, vrijeme je da nastavimo da pomažemo (Kijevu) – naglasio je diplomata.

Istovremeno, Borelj je izjavio da je potrebno ponovo naoružati Evropsku uniju u kontekstu moguće eskalacije sukoba u Ukrajini.

– Nemamo dovoljno vojnih resursa. Kada dođe rat, treba vidjeti da li ih imate ili ne, pošto ih mi nemamo, moramo da počnemo da ih proizvodimo – rekao je on.

Papa je više puta pozivao na traženje diplomatskih načina za okončanje neprijateljstava u Ukrajini. Franja je 9. marta u intervjuu švajcarskim novinarima rekao da se „onaj ko ima hrabrosti da podigne bijelu zastavu i pregovara“ može smatrati jakim. Papa je takođe napomenuo da se pregovori ne smatraju kapitulacijom, već da ih treba pokrenuti „na vrijeme”, prije nego što se situacija „pogorša”.

(Sputnjik)

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare