Brnabić: Užasni pritisci na Srbiju, dobro je što će sednica SB UN biti otvorena za javnost

Premijerka Srbije Ana Brnabić obratila se novinarima uoči sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojoj će se raspravljati o šestomesečnom izveštaju Unmika o Kosovu i Metohiji

Brnabić je rekla da je dobro što je sednica otvorena za javnost i da je dobro što će svi biti u prilici da to čuju.

„Uvek je ta otvorenost dobra i nama će značiti, da vide sa čim se i sa kakvim pritiscima suočavamo. Ja ću dati sve od sebe da što manje birokratski ispričam kako žive Srbi na Kosmetu, oni tamo trpe teror“, istakla je premijerka, prenosi RT Balkan.

„Dijalog nikada nije bio i neće biti lak. Užasni su pritisci na Srbiju i Beograd. Što se tiče Kurtijevih optužbi, to mnogo govori o njemu. Predsednika Vučića vidi kao svog najvećeg neprijatelja u Srbiji, ali i Miloša Vučevića i SNS“, rekla je Brnabić.

Izveštaj o radu Unmika od 19. marta do 18. septembra danas će u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija predstaviti šefica misije UN na Kosovu i Metohiji Karolin Zijade.

Generalni sekretar UN je uoči sednice objavio deo izveštaja o KiM, gde je pozvao Beograd i Prištinu da se uzdrže od jednostranih poteza koji bi mogli da dovedu do dalje eskalacije tenzija na Kosovu i Metohiji.

Takođe je rekao da i Beograd i Priština treba da se vrate dijalogu pod okriljem EU i da primene sve do sada postignute sporazume.

Izrazio je i očekivanje da će ubrzo doći do održavanja prevremenih lokalnih izbora na severu Kosova i Metohije, na kojima će učestvovati i Srbi.

Izvor: IN4S

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare