Univerzitet sa Živkom i u novoj 2024 godini

Prije određenog vremena javnost su potresle dvije afere koje se vezuju za ime univerzitetskog profesora Živka Andrijaševića.Radi se o autoplagijatu koji je Andrijašević prijavio kao novi rad kako bi dobio doktorsko zvanje. Međutim, ne lezi vraže, Andrijašević pravi još jedan prekršaj, šaljući lice kojem je istekao ugovor na FF Nikšić odsjek istorija da ispituje studente i da im pazite sada dragi čitaoci formira ocjenu.Na ovu neregularnost reagovali su studenti magistrandi ( imena poznata uredniku), prijavivši sve što se događalo inspekciji rada, dekanatu i rektoratu. I kao što obično biva, nakon par dana larme dešava se muk!

Želimo takođe da podsjetimo javnost i na slučaj sa fondacijom „Sv Petar Cetinjski“ a tiče se neovlašćenog podizanja novca, o čemu su svojevremeno pisale podgoričke VijestiPodgoričko Osnovno državno tužilaštvo istražuje da li je profesor Živko Andrijašević falsifikovao isprave Fondacije “Sveti Petar Cetinjski” i navodio na ovjeravanje neistinitog sadržaja.To je “Vijestima“ potvrdio portparol Osnovnog državnog tužilaštva, tužilac Vukas Radonjić. Direktor Fondacije Milorad Aleksić i predsjednik Nadzornog odbora Dragan Čarapić podnijeli su prijavu protiv Andrijaševića. Oni su ranije za “Vijesti” kazali da je Andrijašević falsifikovanim pečatom opunomoćio bivšeg predsjednika Privredne komore Crne Gore Velimira Mijuškovića za zastupnika Fondacije.Mijušković je kasnije podigao novac sa računa Fondacije u Hipotekarnoj banci, navode Aleksić i Čarapić, uz napomenu da nemaju informaciju gdje je taj novac završio.“

Na kraju, ostaje nam samo da vidimo da li će Aleks Krouli dukljanskog ideološkog koncepta biti sankcionisan od nadležnih ili će Andrijašević nastaviti svoju karijeru na Filozofskom fakultetu bez ikakvih posledica. Ukoliko sankcija ne bude ostaće osnovana sumnja da neko ili nekome ide u prilog ( zašto možemo samo da nagađamo) da ovakav kadar bude i dalje univerzitetski profesor…. nažalost….

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare