Portugal, Francuska i Belgija osigurali EURO

Fudbaleri Portugala pobijedili su Slovačku (3:2) i tako se plasirali na Evropsko prvenstvo, koje će biti održano u Njemačkoj 2024. godine. Na kontinentalnu smotru plasirali su se i reprezentativci Francuske i Belgije.

Izabranici Roberta Martinesa su u okviru grupe J kvalifikacija za EURO ostvarili i sedmu pobjedu iz isto toliko mečeva, te tako prvi obezbijedili odlazak na kontinentalnu smotru.

Portugal je vodio poslije prvih pola sata sa 2:0, a strijelci su bili Gonsalo Ramos u 18, odnosno Kristijano Ronaldo iz penala u 29. minutu.

Gosti su smanjili preko Davida Hancka u 69, da bi novu prednost domaćinu donio Ronaldo tri minuta kasnije.

Stanislav Lobotka je zakucao situaciju u Portu, golom u 80. minutu, međutim, to je bilo sve, a Portugalci su u nastavku samo propustili da postignu još bar jedan gol.

Fudbaleri Francuske i Belgije takođe su se plasirali na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj naredne godine.

Reprezntacija Francuske kao gost pobijedila je Holandiju 2:1 u grupi B, što joj je bio šesti trijumf iz isto koliko odigranih utakmica.

Dvostruki strijelac za „trikolore“ bio je Kilijan Mbape u 7. i 53. minutu, dok je za Holanđane pogodio Hartman u 83. minutu.

Belgija je takođe kao gost savladala Austriju 3:2 i kao prva iz grupe F, obezbijedila je kartu za Njemačku narednog ljeta.

Sve bolji igrač Sevilje Lukebakio bio je dvostruki strijelac za Belgiju u 12. i 55. minutu. U listu strijelaca se naravno upisao i Romelu Lukaku, koji je Šalagera matirao u 58. minutu. Lajmer je smanjio na 1:3 u 73. minutu, Onana dobio crveni karton u 78. minutu, a Sabicer je iz penala u 84. minutu pogodio za 2:3, unio dramu, ali je Belgija izdržala u finišu i osvojila tri boda.

Foto: Guliver

izvor: RTCG

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare