Novak počistio Nadala!

Godinama je to bio najveći, najdugovečniji teniski klasik. Ovo danas mu je bilo 60. izdanje! Ali, danas je bio i teniska viktorija, do pred kraj meča igra samo jednog čovjeka, a sve što je ostalo od tog najvećeg rivalstva u istoriji vidjelo se samo u tragovima drugog dijela drugog seta.

Novak Đoković je razbio Rafaela Nadala kao rijetko kada prije na šljaci. Nasred Rolan Garosa, terena na kojem je Španac kao u svojoj kući, gdje se naosvajao trofeja kao nikad niko u istoriji. Ipak, nije Bik sa Majorke više igrač kao nekad, a i sa druge strane mreže je bio čovjek u misiji, čovjek koji nema vremena ni mjesta za emocije i prevrtanje po sjećanjima. Novak Đoković ide po olimpijsko zlato i od danas ga do njega dijele još četiri koraka – 6:1, 6:4.

Nije samo pobjeda, nije samo prolaz u treće kolo. Novak je danas još jednom pečatirao zvanje Najvećeg svih vremena, pošto je u međusobnim duelima poveo protiv Nadala, najvećeg rivala i najbližeg pratioca sa grend slem titulama sa 31:29. I pokazao da iako su po godinama približni, Đoković je i dalje teniska aždaja, dok je Španac, ipak, bliži penziji nego novoj velikoj tituli

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare