Jedanaestogodišnja Nikšićanka lako zavoljela košarku, talenat i rad donijeli i prva priznanja

Košarka je sport koji uživa veliku popularnost u Nikšiću. Mnogo je onih koji su se ovim sportom bavili rekreativno, ali i nemali broj je njih kojima je košarka bila profesija i kroz koju su napravili uspješne karijere.

U svijet ovog sporta zakoračila je i naša jedanaestogodišnja sugrađanka Maša Zečević i već dvije godine neumorno pokazuje ljubav, ali i talenat prema igri pod obručima, što ne ostaje nezapaženo.

Na ljetnjem Monti kampu za najmlađe sportiste koji je održan u junu u Nikšiću, Maša se među brojnim učesnicima izdvojila svojim vještinama i uzela titulu MVP-a što je potvrdilo da posjeduje talenat i potencijal.

Košarku je zavoljela lako, uz oca i brata, kao i gledajući utakmice i već dvije godine trenira aktivno u ŽKK Sutjeska.

„Košarka mi se od svih sportova svidjela najviše i u njoj sam najviše uživala, pa sam prije nekoliko godina počela i da treniram. I moj brat je takođe trenirao tada pa mi je i to pomoglo da počnem aktivnije da se bavim ovim sportom“, ističe jedanaestogodišnja Maša kojoj koja dodaje da veliku podršku ima i od majke.

(Foto: Privatna arhiva)

Svoju želju i upornost Maša dokazuje na svakom treningu, a po riječima njenog trenera Živane Janković, ne propušta gotovo nijedan, a kroz par godina redovnog rada i maksimalnog truda napredak je očigledan.

„Mogu slobodno da kažem da je Maša jedna od djevojčica sa najvećim potencijalom i sa sjajnim predispozicijama, ali svakako da su prisutni i želja i volja kod nje da napreduje. Ipak, ona kao i njene vršnajkinje još uvijek su mlade da bi im rezultati bili u prvom planu, pa su sada uglavnom koncentrisane na rad i napredak. Naravno, Maša i kroz utakmice koje igra sada pokazuje kvalitet, ali potrebno je da fokus ostane na treniranje. Prevashodno nam je cilj razvoj ličnosti i da nauče kroz život preko sporta da se nose sa svim stvarima koje im dolaze“, ističe Janković i dodaje da je Maša odradila i oko 700 individualnih treninga uz redovan rad što takođe pokazuje da posjeduje ogromnu volju.

Nije joj problem da trenira i igra ni sa starijima od sebe, a ni sa dječacima, a da može da parira uslovno rečeno i boljima od sebe pokazao je upravo i ljetošnji kamp ali i mnoge utakmice.

„Pa igram sa svojom ekipom ligu za svoj uzrast, odnosno ligu za mlađe pionire, ali kada imam priliku igram i treniram i sa starijima od sebe. Uživam u košarci i nadam se da ću je i nastaviti trenirati i igrati, a želja mi je da jednog dana igram za Partizan i za reprezentaciju Crne Gore“, ističe Maša koja je i odličan đak i uspješno završava i školske pored sportskih obaveza.

Ona dodaje i da joj je nagrada sa kampa veoma draga, ali da pored nagrada voli mnogo drugogih benefita koje donosi bavljenje ovim sportom.

„Osim treninga volim i druženje, a kroz treninge i takmičenja, kao i kampove upoznajemo dosta drugara. Imamo priliku da putujemo i upoznajemo druga mjesta, a nadam se da će toga biti sve više i više. Zato mislim da sva djeca treba da treniraju neki sport i to onaj koji najviše vole“, poručuje naša sagovornica koja je učenica šestog razreda OŠ „Ratko Žarić“.

Branko Čupić

Foto: Privatna arhiva

izvor:RTNK

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare