Želja će te biti Jakove! Ne diraj u SPC!

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, koji danas, u petak, 7. juna 2024. godine, završava zvaničnu posetu Kipru, posjetio je Svetu arhiepisaturu Kipra zajedno sa suprugom i pratnjom, stoji na sajtu Kiparske episkopije.

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović je, nakon odlaska u staru salu Svetog Jovana, informisan o istoriji Crkve, a potom ga je dočekao i episkop Đorđe sa Kipra, prenosi Aloonline.me.

U izjavama posle sastanka i razmjene poklona, episkop Kipra je rekao da je kao poglav pravoslavne države, u kojoj je Crkva igrala i igra važnu ulogu u održavanju njihove nacionalne i vjerske samosvijesti, smatrao da je dobro da ih crnogorski predsjednik posjeti.

Upitan da li bi moglo da dođe do dalje saradnje na nivou crkava između dvije zemlje, kiparski episkop je rekao da postoji zajednička vjera.

„Crkva Crne Gore još uvek nije autokefalna i mislim da među nama postoji ono što važi među svim drugim pravoslavcima. Kada uz Božju pomoć postanu Autokefalni, naši odnosi će biti dodatno razvijeni, svakako“, zaključio je kiparski episkop.

Sa svoje strane, crnogorski predsjednik Jakov Milatović je, povodom sastanka sa kiparskim nadbiskupom Beatitude Jorgosom, naglasio osnovne uslove za izgradnju trajnog mira, u poruci na društvenim mrežama.

„Tokom zvanične posjete Kipru razgovarao sam sa Primatom Pravoslavne crkve Kipra, episkopom Đorđem.

U teškim geopolitičkim vremenima sa kojima se svijet danas suočava, jačanje dijaloga i bolje razumijevanje među narodima ključni su uslovi za izgradnju trajnog mira, na šta svi moramo da se posvetimo“, navodi se u Milatovićevoj poruci.

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Milo je slomio zube na crkvu slomice ih i Jakov ako krene

Opet cemo mi velicanstvena litije