Zbcg: Očekujemo da Katnić postane svjedok saradnik!

Današnjom objavom u pojedinim medijima Zapisnika o saslušanju osumnjičenog Milivoja Katnića, i definitvno se potvrdilo da će odbrana bivšeg GST- a biti zasnovana žargonski formulisano “tovarenjem” ostalih osumnjičenih, saopšteno je iz koalicije Za budućnost Crne Gore.

Kako su istakli,Katnić je, a da nije ni trepnuo, na saslušanju kod istražnog sudije Gorana Šćepanovića, svu krivicu za saradnju i pomoć Kavačkom klanu prebacio na njegovog zamjenika Sašu Čađenovića i Petra Lazovića.

– Tvrdnjom da je isključivo Saša Čađenović imao pristup SKY prepiskama Petra Lazovića, i da on navodno sebe svjesno nije odredio da ima uvid u komunikaciju koju je SDT dobijao iz Europola, Milivoje Katnić pokušava od sebe predstaviti neobaviještenog dobroćudnog tužioca pred penzijom, koji se nikom nije miješao u posao. Tako je odjednom od čovjeka koji je sebe na konferencijama za medije predstavljao kao vođu tima nesalomivih specijalnih tužilaca, prvom prilikom oprao ruke od Saše Čađenovića i Petra Lazovića, a nemamo dilemu da će sljedeći za “pranje ruku” biti Zoran Lazović i Milo Đukanović. Upravo je crnogorska javnost saznala od Milivoja Katnića da je Petar Lazović bio tajni agent infiltriran u Kavački klan, a onda na saslušanju kod istražnog sudije tvrdi da je ime tajnog agenta, tj. Petra Lazovića bilo poznato samo Saši Čađenoviću kao postupajućem tužiocu. Ovo je najbolji pokazatelj kako se Milivoje Katnić bez ikakvih problema odrekao Saše Čađenovića, pritom ga teško inkriminišući, i to da je bez njegovog znanja postao član OKG zajedno s Petrom Lazovićem – navodi se u saopštenju ZBCG-a.

Dodaju da je istina upravo ta da je Saša Čađenović, dobijajući instrukcije od Milivoja Katnića, postao član OKG koja je osumnjičena za najmonstruoznije zločine počinjene u istoriji crnogorskog kriminala.

– I ako je neko mislio da će objavljivanjem Zapisnika o saslušanju osumnjičenog Milivoja Katnića od njega napravit heroja, desilo se suprotno. Nekadašnji strah i trepet crnogorskog pravosuđa pretvorio se u osumnjičenog koji cinkarenjem svog zamjenika pokušava spasiti sebe. Zato nas neće začuditi ako Milivoje Katnić do početka sudskog postupka dobije status svjedoka saradnika jer na to ima pravo po ZKP-u, pošto nije osumnjičen da je bio na čelu OKG, već samo njen član. Ali i Saša Čađenović takođe ima pravo da zatraži status svjedoka saradnika ili sklopi sporazum o krivici kako bi olakšao svoj položaj u ovom postupku. Naravno, to sve zavisi od SDT- a i kasnije od suda, iako je već sad mnogima jasno da će biti mrtva trka ko će prvi od osumnjičenih zatražiti povoljniji status u istrazi i sudskom postupku – zaključuju iz ZBCG-a.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Najveci krivac je katnic zaslizioje sve najgore obrukalisu ovi narod i drzavu