Zatvorena birališta u Budvi, uskoro prvi rezultati!

U Budvi su danas održavani lokalni izbori na kojima je učestvovalo devet izbornih lista. Pravo glasa na izborima imalo je 19.034 građana, koji su glasali na 28 biračkih mjesta. Biračka mjesta bila su otvorena od sedam do 20 sati. Izlaznost na ovim izborima manja nego na prethodna dva izborna ciklusa – 2020. i 2022.

Prema poslednjim informacijama koje je objavio Pokret Evropa sad na lokalnim izborima u Budvi do 19 časova od 19034 upisanih pravo glasa je iskoristilo 10760 birača, odnosno 56,53  odsto od ukupno upisanih.

Slični su podaci i Demokratske Crne Gore

“Prema pristiglim podacima sa biračkih mjesta, izlaznost na lokalnim izborima u Budvi do 19 sati iznosi 56,51 odsto”, saopšteno je iz izborne liste ,,Demokrate- Ojačaj. Obnovi. Oživi. Budva odlučuje! Đorđe Zenović”

Izborni dan u Budvi protiče bez bilo kakvih bezbjednosnih problema, kazali su iz Uprave policije.

“Sa aspekta bezbjednosti, narušavanja javnog reda i mira i vršenja krivičnih djela, izborni dan u Budvi protiče u najboljem redu, bez značajnijih problema”, kaže se u objavi policije na mreži X.

Oni su naveli da vjeruju da će tako biti i do kraja dana.

“Uz zahvalnost građanima i pojačane preventivne aktivnosti službenika policije, vjerujemo da će tako ostati do okončanja, kao i nakon

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare