Зарија Павићевић : Просјечан гласач ДПС је сада постао ПЕС!

Kоординатор Алтернативе Зарија Павичевић, гостијући на Српској РТВ, казао је да се свакодневно дешавају именовања нових директор, секретара, управника који су били изричито кадарови ДПС-а.

“Ми смо имали претрпан јавни систем са 80 хиљада ДПС војника, који нису имали представе о било чему у животу. Тад смо пропустили да све те људе, упркос свим њиховим малверзацијама, крађама, лоповлуцима, неморалу и свему томе, пошаљемо буквално кући. Сада се дешава ситуација да су ти људи добили слободу, видјело се да су заштићени и да их нико не дира, па су узели маха. Сада имамо јако незавидну ситуацију гдје она друга линија ДПС-а која је најљигавија била у том моменту, постала прва линија”, поручио је Павичевић у емисији “Са Српском у центар”.

Сматра да се ДПС не може више вратити на власт.

“ДПС је пуштен од стране иностраних партнера и то је мање-више битно. Знате шта је проблем код нашег народа? Наш народ увијек иде за побејдником, то морате знати. Људи који су у јавном сектору ићи ће само с оним ко је побједник. И сво ово мучење са ДПС-ом се заснивало на томе. Сад сви они који су били ДПС одједном су постали ПЕС. Зато што им је то најприхватљивија понуда, што је разумно. То ми је разумљиво, али није морално, јер не вјерујем да постоји неко толико један да мијења своју идеологију и своја вјеровања само да би остали у некој фотељи или да би добио унапређење у свом послу”, нагласио је Павичевић.

Он додаје да су теме око Резолуције о Сребреници и Косова непотребне.

“Да ли је ово само неки пилот пројекат да видимо колико је та Влада флексибилна и колико ће неке просрпске варијанте да прогутају или ће бити дослиједни свом политичком дјеловању и да буде као наук неком новом и будућем пројекту који ће бити режиран од стране наших европских партнера, мада их нерадо тако зовемо”, закључио је гост Српске РТВ Зарија Павичевић.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare