Zapad naredio Dušku! Uništi DPS!

Bivši premijer i nekadašnji šef ANB-a Duško Marković odlučio je da napusti Demokratsku partiju socijalista (DPS). Nekada jedan od najvjernijih Đukanovićevih partijskih drugova, sada je odlučio da se okuša samostalno na uzavreloj političkoj sceni Crne Gore.

Odvažni Mojkovčanin odlučio je da se politički osamostali u 66-oj godini života. Neki bi rekli „nikad nije kasno“, a Markovićev primjer nam to i dokazuje, jer umjesto da od naredne godine uživa u zasluženoj penziji, on je odlučio (vjerovatno) za dobrobit Crne Gore i njenih napaćenih građana, da svoje političko i životno iskustvo sada upotrijebi da bi Crnu Goru uveo u EU. Moguće da je Markovićev plan da nakon što Crnu Goru uvede u Evropsku uniju, tek onda u velikom stilu ode u penziju.

Međutim, nije samo Markovićeva želja da se politički osamostali u 66-oj godini čudna, već i činjenica da je sačekao da vidi rezultate lokalnih izbora u Budvi i Andrijevici.

Tačno je da je Duško Marković „prijetio“ osnivanjem partije već neko vrijeme, ali čudno je da je konačna odluka donešena odmah po okončanju andrijevičkih izbora.

Možda je da je „stari vuk“ namirisao da je tek sada pravi trenutak da uzme svoj dio kolača?

Međutim, kao skoro sve u nezavisnoj Crnoj Gori, Duško Marković ipak bez podrške zapadnih partnera nije mogao da se odvaži i napusti svog nekadašnjeg šefa.

Očigledno je da su pojedinci sa Zapada odlučili da je DPS-ov rok trajanja istekao, te da sada mogu da krenu u novi projekat – rušenja tog političkog subjekta, kako bi se formirao novi „pro-evropski“ na čelu sa „mladićem“ iz „zdravog tkiva“ DPS-a.

Iznenađujuće dobri rezultati DPS-a na poslednja dva izborna ciklusa na lokalnom nivou, u Budvi i Andrijevici, učinili su se Dušku i zapadnim partnerima kao pravi trenutak za razbijanje tog političkog subjekta i formiranje novog koji će preuzeti dio glasača, bliskih Markoviću. Na taj način će oslabiti DPS, a vidjećemo da li će Duškova nova partija biti poput novog SD-a, koji je nastao odvajanjem od SDP-a

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare