Zaglušujuća cika neoustaškog ministra Grlić Radmana!

Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman izjavio je da protestnu notu Srbije zbog spaljivanja lutke sa likom predsjednika Aleksandra Vučića na karnevalu u Kaštel Starom kod Splita, treba ignorisati, a da je jedino problematična Vučićeva reakcija.

„Tu se nema šta odgovoriti. To treba ignorisati. Vidjeću uopšte šta piše u toj noti, ali kakve veze ima ta nota sa državnim institucijama?“, rekao je Grlić Radman.

On je, kako je prenijela agencija Hina, kazao da su karnevali i spaljivanje karnevalske lutke dio običaja i tradicije u Hrvatskoj.

„To je dio običaja, ljudi se vesele i zabavljaju. Kad se spali lutka, nastavlja se dalje živjeti, novi je dan. Čini mi se da sam i ja bio spaljivan, u Trilju ili Sinju“, rekao je hrvatski ministar i dodao da se zbog toga nije naljutio.

On je upitao čemu takva nervoza.

„Mislim da je, što bi se reklo u Sinju, to pogodak u ništa predsjednika Vučića“, smatra Grlić Radman upitan o Vučićevoj izjavi vezanoj uz taj događaj.

Vučić je, podsjetimo, prethodno izjavio da su „kod Hrvata spaljivanja tradicionalna“.

„Kad su mi spaljivali kuće i crkvu, šta je jedna lutka. Kod njih su izgleda spaljivanja tradicionalna. Siguran sam da je moj otac ponosan da im je njegov sin najveći problem, a oni mu ubili oca i djeda“, rekao je Vučić.

Hrvatski ministar smatra da je reakcija predsjednika Srbije neobična i problematična.

„Problem je reakcija predsjednika Vučića. Rekao je puno stvari koje nisu u redu. Kao prvo, dobrosusjedski odnosi se ostvaruju dijalogom, saradnjom. Mislim da tu Srbija ima puno razloga da se malo više angažuje“, zaključio je hrvatski šef diplomatije.

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ništa se u njihovim glavama nije promijenilo od ustaške NDH! Ako bi se neko trebao potruditi ka dobrosusjedkim odnosima to su upravo oni koji danas traže Jadran i dio našeg mora, a da mogu uzeli bi nam i ovo malo duše! Neće moći !

Veliki broj hrvata su nepopravljive ustaše.