Vulin poručio Spajiću: Danas podrška Srebreničkoj rezoluciji, sjutra Velika Albanija!

Bivši direktor BIA Aleksandar Vulin oglasio se povodom sinoćnje informacije da će zvanična Podgorica glasati za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama.

„Ako Spajić zaista podrži rezoluciju o Srebrenici, treba da podrži i deklaraciju Prizrenske lige. Kome su Srbi genocidan narod, njemu su ideje Prizrenske lige Evropska povelja. Susjed Srbije koga nije briga šta Srbija misli o njegovoj politici, dočekaće da brine šta o njemu misli Tirana“, kazao je Vulin.

Kako je kazao, budućnost bivših Srba je Velika Albanija.

„Ili da kažem na tečnom crnogorskom jeziku: „Velikaši grdne kukavice, postadoše roda izdajice“.“, poručio je Aleksandar Vulin reagujući na izjavu premijera Crne Gore Milojka Spajića da će Crna Gora podržati rezoluciju o Srebrenici“, zaključio je Vulin.

Podsjećamo, sinoć je njemački stručnjak za Zapadni Balkan i proširenje NATO, Milan Nič kazao da će Crna Gora podržati Rezoluciju o Srebrenici ali je neće kosponzorisati.

Nič je na društvenoj mreži X napisao da je Spajića pitao i o potencijalnom crnogorskom sponzorisanju Rezolucije UN-a o genocidu u Srebrenici, na šta je Spajić odgovorio da Crna Gore neće sponzorisati Rezoluciju, ali će je podržati.

“Imao sam priliku da pitam Spajića o kretanju Crne Gore ka EU , da li je bolje da ide sama ili u manjoj grupi. Takođe, zanimalo me balansiranje između krhke parlamentarne većine naspram principa činilaca vlasti, kao i njegov stav i stav Vlade o predloženoj Rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici”, napisao je Nič.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare