Vulin: EU vode lažovi!

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je, povodom izjave specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka da se nada da će Priština formirati ZSO, 12 godina nakon što je potpisan Briselski sporazum, da nije problem u Aljbinu Kurtiju, već, kako je naveo, u tome što Evropsku uniju „vode lažovi“.

„Miroslav Lajčak je izrazio nadu da će Priština formirati ZSO. Dvanaest godina posle Briselskog sporazuma, Lajčak se u ime Evropske unije nada da će Kurti sprovesti dogovoreno i ubjeđuje ga da će ako formira ZSO biti nagrađen, a ne kažnjen zato što 12 godina Srbi nisu dobili ZSO“, saopštio je Vulin.

On je podsjetio da Srbija nikada ne bi potpisala Briselski sporazum da se tim dokumentom Priština nije obavezala na formiranje ZSO.

„Da Evropska unija i Ketrin Ešton nisu potpisali formiranje ZSO sa izvornim nadležnostima i direktnim finansiranjem od strane države Srbije, nikada ne bismo potpisali Briselski sporazum. Ako nam je za utjehu, tako su Minskim sporazumom slagali Rusiju. U Briselu su lagali Srbe, u Minsku Ruse, a lažu nas isti. Nije problem Kurti, već je problem što Evropsku uniju vode lažovi. Srbi, šta nije jasno“, poručio je Vulin.

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Sve sporazume u vezi Kosova i Metohije treba staviti van snage osim rezolucije 1244! Ne može se ići na sporazumijevanje sa prevarantima i teroristima!

Поштено речено.Превара…па разлог за поништење тзв. Бриселског споразума.