Vuković: Uloga NVO sektora ima veliki značaj za društvo

Predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković upriličio je prošireni sastanak Savjeta za saradnju lokalne samouprave i nevladinih organizacija i radni doručak kojem su, osim stalnih članova, prisustvovali predstavnici brojnih NVO.

Nakon što je usvojen Zapisnik sa 11. sjednice Savjeta, održane 20. 8. 2024. godine, pristupilo se analizi dosadašnje saradnje, a razmotreni su i modeli unapređenja iste.

Vuković je istakao da samo inkluzivan, partnerski rad institucija i NVO, može dovesti do brzih i efikasnih promjena u našem društvu.

„Unapređivanjem saradnje lokalne samouprave i NVO mi zajednički snažimo lokalnu demokratiju i gradimo temelje željenog društveno-ekonomskog razvoja. Vi ste pokretači mnogih dobrih ideja i praksi, korektivni faktor i generator neophodnih reformi. Stoga je vaša uloga u kreiranju javnih politika od neprocjenjivog značaja. Nadam se da ćemo, kao Opština, u vremenu pred nama biti u prilici da podržimo još više organizacija, programa i projekata, uvjereni da je to jedan od važnijih koraka ka istinskom prosperitetu našeg grada.“ – rekao je Vuković

Predstavnici NVO su istakli zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Opštinom, uz konstataciju da su, prilikom realizacije brojnih projekata i pokretanja inicijativa, u lokalnoj samoupravi imali pouzdanog partnera. Istakli su i očekivanja da u budućnosti dođe do realizacije nekih zajedničkih projekata, u cilju unapređenja kvaliteta života svih građana, kao i predloge za unapređenje saradnje između lokalne samouprave i NVO sektora.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare