Vukićević: Kenana Strujić ima izvrnuti sistem vrijednosti!

„Poslanici Skupštine moraju imati posebnu odgovornost za izgovorenu javnu riječ, imajući u vidu da su predstavnici građana. Kao što vidimo, kod poslanice Strujić-Harbić takva odgovornost najčešće izostaje, te ona svojim javnim i skupštinskim nastupima, kao u ovom slučaju, generiše podjele i netrpeljivost među građanima Crne Gore“, rekao je za portal IN4S politički analitičar Boško Vukićević komentarišući izjavu poslanice Kenane Strujić-Harbić.

Podsjetimo, ona je kazala kako je u Pljevljima trenutno „silovanje zdravog razuma“, te da se tokom otkrivanja spomenika junaku sa Košara Predragu Peđi Leovcu osjećala loše.

Otkrivanje spomenika junaku sa Košara Peđi Leovcu data poslanica karakteriše kao „silovanje zdravog razuma“. Ono što bi kod svakog razumnog Pljevljaka trebalo da izazove osjećanja ponosa – kod gospođe Strujić-Harbić izaziva da se „osjeća loše“. I što je najgore u svemu, ona takav izvrnut sistem vrijednosti pokušava da prenese biračkom tijelu koje ju je glasalo, tj. Bošnjacima“, smatra on.

Strujić-Harbić iskazuje nepoštovanje prema Crnoj Gori i svim njenim istorijskim idealima

Zašto podizanje spomenika Peđi Leovcu treba da služi na čast i ponos svakom stanovniku Pljevalja, bez obzira na njihova nacionalna, vjerska ili ideološka izjašnjavanja? Zato što se radi o univerzalnom primjeru hrabrosti i odanosti. O tadašnjoj državnoj zajednici i ratnim okolnostima mnogi građani Crne Gore mogu imati različita mišljenja, ali o primjerima neustrašivosti u borbi za odbranu napadnute države ne bi trebalo da bude nesuglasica i nedoumica, upravo zato što su takvi primjeri univerzalni i vanvremenski. Relativizovanjem i pokušajem unižavanja takvih primjera čojstva i junaštva poslanica Bošnjačke stranke, osim neskrivenog šovinizma, iskazuje i duboko nepoštovanje prema Crnoj Gori i svim njenim istorijskim idealima.

Osim toga, kako dodaje, poslanici Bošnjačke stranke smetaju i književne večeri istaknutih stvaralaca, kao što su Milaković i Jevrić, koje bi svaki grad u našem regionu poželio da ima; to je, već, šizofreno.

„Jedna od osnovnih ideja litijskog pokreta, koji je suštinski oborio zločinačku diktaturu Mila Đukanovića, jeste obnova istorijskog identiteta Crne Gore. Samo takva Crna Gora, koja se vratila svojim istorijskim korijenima, može pružiti čvrste temelje za opštenarodno pomirenje u državi jednakih građana, u kojima će svako biti svoj na svome“, smatra on i dodaje da jedan od blistavih primjera takve složne i ujedinjene Crne Gore jeste i Trinaestojulski ustanak, kada je gotovo cjelokupan narod, bez obzira na ideološka i sva druga opredjeljenja, zajedno ustao protiv okupatora.

„Mišljenja sam da su uzaludni pokušaji poslanika kao što je gospođa Strujić-Harbić, koji su negatori ideja Trinaestojulskog ustanka (a u današnjoj Skupštini su još uvijek u broju koji nije zanemarljiv), da takav proces opštenarodnog pomirenja obesmile“, zaključio je Vukićević za portal IN4S.“

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Strašne gadosti je izgovorila Strujić,ono što je ona izgovorila je puno mržnje i netrpeljivosti prema Srpskom narodu.Nisam primetio da je digla glas za uklanjanje spomenika fašisti Jusufu Čeliću ispred škole u Vusanju kao ni u vezi ispisivanja grafita po Pljevljima od njenog koaliciojog partnera DPS-a.

Baba je nebitan lik a Leovac je heroj i vanvremenska veličina! Ne bih obraćao pažnju na takve male i sitne duše, koje
se nažalost evo naðoše i u skupštini CG!