Vučurović odgovorio da li će ZBCG ući u vladu i da li će biti rekonstruisana!

Okviran period za rekonstrukciju Vlade je jun, a participiranje koalicije Za budućnost Crne Gore je neupitno, kaže poslanik Nove srpske demokratije Jovan Vučurović.

On je u emisiji „Vox populi“ na RTNK istakao da će ova koalicija doprinijeti stabilnosti i sigurnosti Vlade, ali i njenom kvalitetu.

“Naše participiranje u Vladi je i zapisano u Sporazumu, i mislim da smo svi ozbiljni ljudi te da nikom ne pada na pamet da bilo koga izigra. Mislim da smo svi sigurni da će se koalicija ZBCG vrlo brzo naći u rekonstruisanoj Vladi. Rekao bih da time najzad počiinje da se ispunjava ono što je bila misija 30. avgusta 2020. godine – da oni koji su dominantno oborili bivši režim najzad treba da budu tamo gdje su zaslužili – u Vladi Crne Gore.“

Kako navodi, neadekvatno izborno zakonodavstvo dovelo je do političke krize u Budvi, Andrijevici i Šavniku. NSD će na izborima u Budvi nastupiti samostalno, a Vučurović očekuje pobjedu.

“Mislim da je situacija u Budvi mogla da se izbjegne. Ipak spremno dočekujemo izbore, i NSD je spremna da pobijedi. NSD je uvijek bila stožer, i neko oko koga su se okupljale i druge političke organizacije, i mi ćemo pobijediti 26. maja u Budvi. Svi oni koji su zainteresovani da Budva ide putem prosperiteta su naši partneri, mi nemamo političke neprijatelje osim DPS-a. Naša kampanja će biti pozitivna i usmjerena ka svim građanima Budve. Imamo izvanrednu ekipu koja se posebno dokazala prethodnih godina i koja je spremna da vodi Budvu”, rekao je Vučurović.

Napominje da u parlamentarnoj većini postoji volja da se usvoje zakoni koji su od koristi za građane Crne Gore, prvenstveno Zakon o Skupštini i Vladi.

„Uskoro će početi i zasijedanja Odbora za izborno zakonodavstvo, a u fokusu će biti brojne manjkavosti izbornog sistema“, zaključio je Vučurović.

(RTNK)

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare