Vučurović: Došlo je vrijeme!

Često imamo istorijske trenutke u Crnoj Gori, ali bih trenutak kada koalicija Za budućnost Crne Gore uđe u Vladu zaista nazvao istorijskim jer smo mi u avgustu 2020. dominantno doprinijeli onoj pobjedi, kazao je sinoć poslanik i član Predsjedništva Nove srpske demokratije Jovan Vučurović, gostujući u emisiji Neki to vole vruće na Adria televiziji.

“Nakon 75 godina diktature došlo je vrijeme da u Vladu uđu snage koje su antisistemske, koje su se borile svim silama za promjene”, rekao je Vučurović.

On je kazao da su za tri mjeseca uradili mnogo više nego što su neki pokušavali da učine decenijama.

“Jedan od razloga je što je jedna politička struktura – Demokratska partija socijalista – dobila toliko malo poslanika da ne može da ometa reforme”, ocijenio je.

Smatra da u Crnoj Gori nikad nije bilo nezavisnog sudstva i tužilaštva.

“Od komunizma, do režima Mila Đukanovića, to su bili većinom poslušnici koji su se obračunavali sa političkim neistomišljenicima”, dodao je Vučurović.

Podržava, rekao je, otvaranje tajnih dosijea.

“Da vidimo ko je šta radio u Crnoj Gori, ko je radio za koju službu”, istakao je, ocjenjući da bi to bilo ljekovito za Crnu Goru.

Smatra i da je NVO sektor naslabija karika u Crnoj Gori.

“Predaću ubrzo jedan amandman da se preispitaju finansije NVO sektora i drugih na društvenom i političkom nebu Crne Gore, koji nam dijele lekcije, a zastupaju interese nekih van Crne Gore”, dodao je Vučurović.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare