Vučić: Srbija je napadnuta na podmukao način!

Uoči glasanja o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, koje je zakazano za 23. maj, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da je Srbija na veoma pokvaren način napadnuta, ali da nema izbora i da mora da nastavi da se bori.

„Mi nemamo drugu zemlju, naša Srbija je na veoma pokvaren način napadnuta, ali nemamo izbora, mi se moramo boriti, jer nam je Srbija sve na svijetu, Srbija je naša najveća svetinja“, poručio je Vučić na Instagram storiju.

Povodom poslednjeg pisma koje su u petak, 17. maja, Stalne misije SR Njemačke i Ruande uputile svim državama članicama u svojstvu glavnih sponzora i kosponzora rezolucije o Srebrenici, Stalna misija Srbije pri UN je apelovala na države članice UN da povuku tekst rezolucije, u interesu svih, prije svega naroda u BiH.

Rezoluciju o Srebrenici je protivpravno, u suprotnosti sa Ustavom i Dejtonskim mirovnim sporazumom, bez saglasnosti Predsjedništva BiH, predložio ambasador BiH pri Ujedinjenim nacijama Zlatko Lagumdžija, dok su kosponzori iste Njemačka i Ruanda.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare