Vučić: Priština nije prihvatila predlog petorke – neće da formira ZSO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da sutrašnji razgovori u Briselu neće biti laki, ali da očekuje da će razgovori proteći u dobroj atmosferi.

„Nema tu ni lepih stvari ni lakih sastanaka. Uvek jedva čekam da se vratim iz Brisela u Beograd, kao što oni jedva čekaju da ne gledaju ni mene ni Kurtija. Moj posao je da čuvam građane naše zemlje i da branim prava našeg naroda“, rekao je Vučić, prenosi Sputnik.

Upitan da prokomentariše informaciju da će Kurti prihvatiti plan „petorke“ za ZSO, Vučić je rekao da su oni to prihvatili kao osnovu i bazu, ali da su rekli da ZSO uopšte neće biti tema.

„Oni su rekli da su to prihvatili kao osnovu, bazu. Rekli su da ZSO uopšte nije tema i da neće biti tema. Oni neće da budu krivci iako je svima jasno ko ne želi dijalog i ko ne želi formiranje Zajednice srpskih opština. Koristiće se Banjska da bi se vršilo izjednačavanje krivice i da bi se Srbiji prebacilo ne znam ni ja šta. On nikada neće formirati ZSO, ma kakvu.“, rekao je Vučić.

On je, komentarišući Konjufcinu izjavu da ZSO neće biti tema u Briselu, zapitao: „Šta će onda biti tema“.

„Koristiće se Banjska i sve drugo da bi pokušali da izjednače krivicu, kao što je to rađeno oko nekih drugih stvari na prostoru bivše Jugoslavije. Ali, ne mislim da evropski lideri mogu da budu slepi i gluvi na pokušaje Kurtija da sakrije činjenicu da neće da formira ZSO“, rekao je predsednik.

Vučić ističe da će Albanci naći bezbroj razloga da odbiju inicijative Srba za održavanje izbora.

„Moram da uverim naš narod da imaju ozbiljno rukovodstvo i donosićemo najbolje odluke kako bismo sačuvali Srbiju i interese naše zemlje – dodao je on. Situacija je za nas drastično otežana posle Banjske, kao i od strane Albanaca i određenih faktora u međunarodnoj zajednici, tako i od nekih u Beogradu“, rekao je predsednik, prenosi Sputnik.

„Čak i kada ništa ne znaju, govore samo:,,Kriv si Vučiću!“ I da nije bilo Banjske, našli bi nešto drugo. Kako god oni tobož osuđivali Kurtija, oni su priznali „nezavisno Kosovo“. To nikada neće povući“ – ističe on.

Izvor: IN4S

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare