Vučić: Pogledajte samo tu srbofobiju u regionalnim medijima!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u emisiji „Ćirilica“ na Hepi TV rekao je da je Srbija bila glavni junak u UN jer se suprostavila pritiscima i napravila respektabilan rezultat prilikom glasanja o Rezoluciji o Srebrenici.

Vučić je ukazao na činjenicu da ga za sve krive, da su toliko nervozni da je Konaković dozvolio sebi da poziva na njegovo ubistvo.

– Ja sam u Srebrenici već jednom bio 11. jula. Pognuo sam glavu pred spomenikom, ali ne pred kamenicama i flašama – rekao je Vučić.

O pričama da je Srbija glasove u UN plaćala po 500.000 evra, on je rekao:

– Na „evropskom putu“ nam je obaveza da povećavamo podršku stranim zemljama. Bedno je da mislite da sa 500.000 možete da kupite glas. Pođimo od pretpostavke da je to tačno, iako nije, sa tim u javnost su izašli su naši politički protivnici u Srbiji i dali municiju onima koji su protiv Srbije. Na stranu što nije tačno, njihov pristup je denuncijantski. E, to ne mogu da razumijem. Ljudi, čuvajte svoju državu! Nemoj da ideš protiv države kad je državi teško. Nije država otirač – kaže Vučić.

Ističe da su mnogi identitet gradili na stavu protiv Srbije i provodeći neizdrživu, najstrašniju hajku.

– Pogledajte novine u Podgorici, Sarajevu, Zagrebu i Prištini. Meni to donesu. Albanski ne čitam, ali mogu da vidim svoju sliku i znam da nikad nije pozitivno nešto. Prosto nije normalno da to preživite ako niste očvrsnuli. Svakog dana izađe po 20 tekstova! Napadali su Jelenu Karleušu, Dejana Tomaševića, Tijanu Bogdanović… Da svako mora da prođe kroz ‘toplog zeca’ da bi spriječili da se to u budućnosti dešava. Svi su se pretvorili u grupe za pritisak. I danas možete da vidite ovdje navodne nevladine organizacije koje su se pretvorile u grupe za pritisak – za ostvarenje svojih nedvosmislenih političkih ciljeva. Takvi su sam deo medija i NGO sektora. I tako u celom regionu. I šta god da kažete ili uradite, nikad neće biti pozitivna vest. Nikad neće biti vijest da se postavlja kamen temeljac za PVO. Ovaj što mi je poslednji prijetio, sedam ili osam puta osuđivan za narkotike – rekao je on.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare