Vučić odgovorio Vjosi Osmani!

Dio obraćanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića pred Savjetom bezbjednosti UN, kojje održano juče u zgradi na Ist riveru, objavljeno je na njegovom zvaničnom Instagram nalogu.

Predsjednik Srbije je podsjetio na laži i izgovore Prištine kada je riječ o neispunjavanju preuzetih obaveza, prije svega obaveze osnivanja ZSO na sjeveru Kosmeta.

Vučić je takođe naglasio i predstavniku SAD rekao da je akcija protiv SRJ 1999. bila ilegalna, agresija protiv suverene i nezavisne države bez bilo kakve odluke SB UN.

Odgovor Vjosi Osmani

Vučić je kristalno jasno reagovao i nakon izjave Vjose Osmani koja je govorila o Albankama, koje su navodno silovane, a koje su bile u njenoj delegaciji.

Vučić je istakao da je njen govor djelovao kao neka vrsta „političkog teatra“, te zaključio da ništa nije rečeno o tome šta se dogodilo u poslednjih 6 mjeseci na Kosovu i Metohiji.

– Doveli ste ljude koji ovdje ne pripadaju, ni diplomatskom horu ni savjetnicima. Ovo je neka vrsta političkog teatra. Bio sam u potpunosti fokusiran na izvještaj koji je dala Karolina Zijade, a ovo što smo do sad slušali, bila je kao da je neki sudski proces za suđenja Srbima, ratni proces za nešto što se desilo prije 25 godina, nijedna riječ nije rečena o izvještaju šta se dogodilo u prethodnih 6 mjeseci – rekao je Vučić.

Takođe, kao dio odgovora na optužbe od strane Vjose Osmani, Vučić je pokazao fotografiju silovane i ubijene Srpkinje na Kosovu i Metohiji za vrijeme rata.

Da li zaista vjerujete da nije bilo silovanih Srpkinja na Kosovu, mogu da vam pokažem Maricu?

– Što nas niste obavestili ko će da bude član svake delegacije? Da li zaista vjerujete da nije bilo silovanih Srpkinja na Kosovu, mogu da vam pokažem Maricu Mirić iz Bijelog Polja sa Kosova.

– Ta žena je bila silovana nekoliko puta, a onda zaklana. Ali to nije bila tema našeg današnjeg sastanka, molim vas sledeći put nas barem obavijestite, jednog kao osnivača UN, da će neki građani dovesti neke ljude kako bi krivicu svalili na drugu stranu. I da vas pitam jedno pitanje, je l’ ste čuli da je Srbija prikazala neke iranske dronove u Srbiji, ja nikada nisam vidio nikakav iranski dron, to se nije desilo – rekao je Vučić.

– Ovdje smo da razgovaramo o izvještaju i mogućim posledicama – naglasio je Vučić.

(Novosti.rs)

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare