Vučić: Nisam odbio poziv Vladimira Putina!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da nije ni odbio ni prihvatio poziv predsjednika Rusije Vladimira Putina da dođe na samit BRIKS-a, već je rekao „vidjećemo“, a potom najavio važne sastanke koje će održati u narednom periodu.

„Rekao sam ‘vidjećemo’, i da postoje unaprijed zakazane posjete i posle toga sam rekao vidjećemo. Dakle, odluku o tome ćemo donositi tamo 10. i 15. oktobra. Ali nema nikakve sumnje da je važan poziv stigao, kao što imamo i ranije zakazane važne posjete“, rekao je Vučić novinarima tokom obilaska radova na mostu u Malom Zvorniku.

On je tako odgovorio na pitanje novinara kako komentariše medijske navode da je rekao – „njet Putinu“.

„Vidio sam više naslova, vidio sam da su neki rekli da sam nešto odbio, neki su rekli da sam nešto prihvatio. I cio dan su lagali i jedni i drugi. Ja sam rekao vidjećemo. Ostaviću i jednim i drugima koji nikada nisu razumjeli šta je suverena politika da me napadaju. Vidio sam i Rotovu izjavu i mnoge druge“, precizirao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje o izjavi Rota koji ga je napao zbog pozdrava koji je Aleksandar Vulin prenio ruskom vođi Vladimiru Putinu, Vučić kaže da nije tu da polaže račune Rotu. Prije odgovora, Dodik je pitao za Rota „ko je taj kreten“.

„Kada bih slušao Rota tzv. Kosovo bi odavno bilo država i član UN, kada bih slušao Rota Srbija ne bi postojala ekonomski, kada bih ga slušao Republika Srpska odavno ne bi postojala… To je ono što sam vam rekao – jedni se ljute na jedno, drugi se ljute na drugo, šta ja da im radim. Imao sam veoma dobar razgovor sa Olafom Šolcom, a porediti Šolfa i Rota nema baš mnogo smisla. Ja mu želim sve najbolje, mnogo uspjeha u životu. Dobro je što prestaje da se bavi politikom jer je bio veoma neuspješan, a za sve drugo u životu mu želim sve najbolje. Politikom nije bilo ni vrijedno što se bavio, a i dobro je što se više neće baviti“, kazao je Vučić.

Dodao je da se ponosi što „Srbija vodi nezavisnu politiku i što niko drugi neće da mi određuje gde ću, kada i kako i sa kim da se viđam“.

„I još ću jednom da upitam sve koji se hvale želeći da prebace Srbiji što nije 100 posto usklađena sa politikom Brisela ili nekim drugim. A što vi uopšte imate ministarstvo spoljnih poslova? Čemu služi? Da primite mejl iz Brisela nije vam potrebno ministarstvo nego dva čovjeka. Šta će vam onolike zgrade? Lijepo samo to prihvatite šta su vam rekli i to je to“, rekao je Vučić.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare