Vučić: Najstradalniji narod na Balkanu hoće da proglase genocidnim ubice i njihovi potomci; Pojam genocid je stvoren na primjeru Holokausta i genocida počinjenog nad Srbima u NDH!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, govorio je na temu „Revizija istorijskih činjenica i otpor slobodarskih naroda“ u Ruskom domu.

Vučić je ocijenio da se Srbija i cjelokupan srpski narod iznova suočavaju sa bezbrojnim pokušajima negiranja genocida u Drugom svjetskom ratu.

– Ti pokušaji su neskriveni, potpuno antičinjenični i anticivilizacijski. U tome prednjači čitav niz hrvatskih istoričara i pseudoistoričara, ali i ne samo oni. Uporno se istrajava na tvrdnji kako „zločini počinjeni nad Srbima na cjelokupnoj terotiriji NDH ne sadrže biće krivičnog djela genocida“. Ovo je u toj mjeri u suprotnosti sa istorijskim činjenicama da ukazuje na spremnost određenih krugova da iznova izazovu istovetna ili slična stradanja – naveo je Vučić i istakao :

– Dovoljno je ukazati na to da je tvorac termina genocid pravnik jevrejskog porijekla Rafael Lemkin prije tačno 80 godina definisao pojam genocida upravo na primjeru Holokausta i genocidu počinjenog nad Srbima u NDH, koji su u vrijeme objavljivanja njegove knjige i dalje bili u toku – podvukao je Vučić.

Kako kaže, ono što su proživeli naši preci postaje upitno.

– Toliko, da se uloga dželata i žrtve brka. U tolikoj mjeri da se najstradalniji narod današnje Evrope proglašava vinovnikom genocida. Kako bi sve proprimilo notu bolesne izvitoperenosti, nas za genocidne prolašavaju ubice, njihovi potomci, nezadovoljni činjenicom da nas avaj još uvijek ima, koji smo pretekli i izbjegli sa njihovog srboseka. Zato ne zamjerite, bez obzira što mi poštujemo Dan Evrope, za mene i moje potomke 9. maj, uvijek će biti Dan pobjede koji ću ponosno slaviti – rekao je Vučić nakon čega je uslijedio ogroman aplauz u Ruskom domu.

Vučić se potom osvrnuo i na Predlog Rezolucije o Srebrenici:

– Očekivao sam da će povući predlog rezolucije koji samo što nisu nazvali rezolucijom protiv srpskog naroda. Upinjali su se iz petnih žila da pošto smo potpuno slučajno, a suprotno svim demokratskim načelima saznali da rezoluciju pripremaju da nam objasne da to nije upereno protiv našeg naroda i naše zemlje. Govoreći kako krivica ne može da bude kolektivna. A mi smo uvijek postavljali samo dva pitanja. A protiv koga je uperena? Nema nijedne individue koju pominjete, nema nijednog pojedinca o kojem pričate. I drugo pitanje koje odgovora nema – šta je cilj rezolucije? Šta ste htjeli njome da postignete? Koji je to sledeći nivo pravde koji želite da postignete? Danima u svim sarajevskim i mnogim svjetskim medijima je samo pitanje dana kada i na koji način će Srbija da plati cijenu. Kakvu i koliku, što u novcu, a Srbi zapadno od Drine i u gubitku svojih teritorija i nadležnosti. Ako je civilizacijska tekovina, zar nije bilo dovoljno to što ste već presudili? I poslednje pitanje na koje nemaju odgovor, a vrlo prosto. A koga ste pomirili ovim? Ko se to danas osjeća bliže nekim drugima. Lagali ste na početku, lažete i danas. Želite ukidanje Republike Srpske od početka i da dodatno napakostite slobodarskom srpskom narodu. Želite da svoju nesposobnost pokrijete lažnom podrškom jednom broju muslimanskog življa. Nas čeka težak posao, za mene možda najtežih 7 dana od kada sam premijer ili predsednik Srbije – rekao je Vučić.

Dodao je da neće dati da uzmu čast, SrbijI i Republici Srpskoj.

– Kad usvoje tu rezoluciju borićemo se još snažnije i nikada nećemo pognuti glavu pred onima koji bi ubjedljivo najstradalniji narod da proglase genocidnim. Sačuvačemo i Srbiju i Srpsku – rekao je Vučić.

Vučić je citirao Džordža Orvela da“onaj ko kontroliše prošlost kontroliše budućnost“, i dodao da narod koji se ne bori ne može da razumije svoju sadašnjost i, najvažnije, nema budućnost.

– Upravo zato traje bespoštedna i bezočna borba između onih koji bi izmenom činjenica iz prošlosti da promijene svoju političku poziciju u budućnosti i onih koji bi, sa druge strane, da ne okrnjenim sačuvaju činjenice i dokaze o događajima iz prošlosti, bez obzira na snagu i moć političkih činilaca u sadašnjosti i budućnosti – rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije se na početku osvrnuo na atentat na slovačkog premijera Roberta Fica.

– Riječ je o jednom od malobrojnih slobodarskih lidera u Evropi, koji je uvijek imao ogromnu snagu. Fico je i danas nepokolebljivi prijatelj Srbije i vjerujem da će to zadugo ostati. On i Slovačka su u našim srcima. Uvijek su bili na strani Srbije i to im nikada nećemo zaboraviti – rekao je Vučić.

Na skupu se obratio i ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko koji je poručio da se danas sprovodi iživljavanje nad istorijom, te dodao da se veličaju nacisti poput banderovaca i ustaša.

– To je dio hibridnog rata protiv naše zemlje kako bi se Rusiji nanio strateški poraz“, rekao je Bocan-Harčenko.

On je dodao da Zapad pokušava da progura rezoluciju o Srebrenici, što se potpuno uklapa u reviziju istorije.

Među prisutnima su i srpski patrijarh Porfirije, potpredsednik vlade Aleksandar Vulin, ministar kulture Nikola Selaković, ministar bez portfelja Nenad Popović, ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović i ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić.

(Novosti/RT Balkan)

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare