Vučić: Kurti pobjegao, nije smio da se sretne sa mnom!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je iz Brisela da nije bilo sastanka sa premijerom privremnih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

– Uradili smo dobar dio, posebno prepodne. Želim da vas obavijestim da sastanka sa Kurtijem nije bilo, jer Kurti nije htio ili smio da se sretne sa mnom. Neće čovjek da me vidi. Nije spreman na sastanak sa mnom. Ne bih prevaljivao ovoliki put, nego srećom jutros su bile dobre vijesti za Srbiju, kao što fudbal može da vam uništi raspoloženje – poručio je Vučić.

On je podsjetio da je na bilateralnim sastancima bilo sve kako treba.

– Razgovarali smo svemu, provođenju sporazuma, o dijalogu, situaciji na KiM. Glavni pregovarači će nastaviti najvjerovatnije u utorak sa sastancima. Tako da očekujem nastavak i mi imamo mnogo posla da radimo. Težak je to posao za Petkovića, Miloša, sve naše ljude koji naporno rade. Vi sačekate mene pa mislite da sam dobro ili loše raspoložen, a mnogo je to problema, teška pozicija za naš narod na KiM. Ali nastavićemo da se borimo i štitimo interese Srbije i koliko možemo pomognemo našem narodu – naveo je Vučić.

Vučič ističe da Kurti uvijek pronađe razlog zašto za nešto nije.

– Za nas je, u suštini, važno da smo jutros imali dobre sastanke. Vjerujem da postoji taj prostor za agendu rasta koju provodimo i kroz ekonomske reforme. Inflacija je sada značajno pala, ali primanja moraju biti veća i za penzionere i za ljude u privatnom sektoru, srećom ne zaostaje ni za javni sektor. To su važne stvari i važni signali. I EU će, siguran sam, reći ko danas nije želio razgovor – rekao je predsjednik Srbije.

U vezi sa jednostranim potezima Prištine, Vučić je kazao da niko ne može da garantuje da ih neće biti u budućnosti.

– Po stoti put sve prihvatimo i kažemo, mi smo za promet roba, kapitala, usluga i svega, ali Kurti uvijek nađe nešto za šta nije. Kada kažemo da podignu barijere da normalno trgujemo, od tog trenutka nema odgovora. Neće da kritikuju albansku stranu jer im to ne ide u prilog. Jutros smo imali veoma dobre sastanke i sa Varheljijem i Šarl-Mišelom, vjerujem da je ostvaren napredak i da možemo da računamo da smo blizu „investment grejda“, što bi bila fantastična vijest za građane Srbije, jefinitiji novac, ali i mnogo veće investicije – objasnio je Vučić.

Podsjetimo, Vučić i Kurti danas su imali odvojene sastanke sa Boreljom i Lajčakom.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare