Vučić: Kriminalac i tajkun vodi kampanju protiv mene!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da iza kampanje protiv njega stoji jedan tajkun kome nije dozvolio da upravlja Srbijom.

Vučić je podsjetio da se protiv njega vodi hajka već godinama unazad, a da su protesti protiv eksploatacije litijuma samo povod za nastavak političke borbe i pokušaj njegove smjene. On je ponudio i referendum o opozivu ukoliko opozicija uspije da sakupi dvije trećine potpisa narodnih poslanik u Skupštini Srbije i obećao da će zamoliti vladajuću koaliciju da im čak u tome i pomognu.

Predsjednik Srbije je naveo da se radi o kampanji koja se vodi protiv njega, ali i Srbije.

– To je sve naredio jedan tajkun i kriminalac kojem sam kriv zato što sam se suprotstavio njegovoj želji da upravlja ovom zemljom, a ime mu je Dragan Šolak – pojasnio je Vučić.

Kako je dodao riječ je o veoma moćnom čovjeku koji posjeduje medijsku imperiju i veze sa određenim inostranim političkim i obavještajnim strukturama.

– Taj tajkun i kriminalac misli da svi moraju da ga se plaše i plaše se svi, sem jednog čovjeka. I ponosan sam na činjenicu što sam ja taj čovjek, što se ne plašim ni njegovih veza u Ciji, Biji, miji, viji, čemu god hoćete. Brata Džoa Bajdena i svih ostalih s kojima ljetuje po Sloveniji i ne znam gdje sve – poručio je Vučić

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare