Vučić iz Kotora: Nemam poruku za Vladu CG u vezi Srebrenice, ali…

„Očekujem dobar razgovor, nadam se da možemo da se približimo teškim i ozbiljnim reformama koje provodimo od velikog značaja za nas na Zapadnom Balkanu. Vjerujem da i prije članstva u EU možemo da ostvarimo važne rezultate i korist za naše građane. Hvala na gostoprimstvu domaćinima“, kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na pitanje novinara kakva je njegova poruka povodom glasanja Crne Gore o Rezoluciji o Srebrenici, Vučić je kazao da nema nikakvu poruku.

„Da mi zabranite da govorim? To je njihova stvar kako će da se postave. Imaju oni neke druge ovdje koji će da govore kako i šta očekuju. Mi znamo šta je naš odnos prema tome. A kakav je smisao toga danas? Ovo se ne odnosi na Crnu Goru već na sve druge. Šta je smisao? Nije nametanje kolektivne krivice. Nego šta je? Pošto je individualna krivica već određena. Šta se drugo radi? Ne pominje se ni jedno ime u samoj Rezoluciji“, kazao je Vučić.

Sve je pozvao da donesu svoju odluku kako misle.

Premijer Crne Gore Milojko Spajić kazao je da su organizovali veličanstven skup i da očekuju velike stvari.

On je to rekao u uvodnom dijelu trećeg regionalnog samita o Planu rasta za Zapadni Balkan, koji organizuje u Kotoru.

Samit okuplja sve lidere Zapadnog Balkana i dalje će operacionalizovati Plan rasta za Zapadni Balkan

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Nema se kome govoriti, kad se krene putem izdaje to je put bez povratka! Ni bivše ni novo jato takve ne cijene a preletači se dokazuju mržnjom i zločinima nad dokučerašnjom braćom! Držimo za braću one koji su to dokazali na muci a za izdajnike je mjesto na smetlištu istorije!

У памет се ,браћо Црногорци.